Avto
67 ogledov

3D navigacija prihodnosti

3D navigacija Aida. (Foto: Youtube)
1/2
Žurnal24 main
Audi razvija novo generacijo GPS navigacijskega sistema AIDA 2.0. Gre za prvo tridimenzionalno navigacijo, ki voznikov prostor spreminja v velik zemljevid.

GPS navigacijski sistemi so v zadnjih letih doživeli pravi razmah popularnosti. Mnogi vozniki jih uporabljajo že skoraj vsaj dan. Od prihoda na tržišče pa vse do danes revolucije pri navigacijskih sistemih še ni bilo. Sistemi podatke, ki jih pridobijo s pomočjo elektronike, prikazujejo na ekranu naprave, s katero upravljamo na dotik. Kakšna bo prihodnost in prostor za izboljšanje sistemov, je pokazal Audi.

Nemški proizvajalec avtomobilov je v sodelovanju z ameriškim inštitutom za tehnologijo v Massachusettsu razvil novo generacijo navigacijskega sistema, poimenovanega AIDA (Affective Intelligent Driving Agent), ki voznikov prostor spremeni v tridimenzionalni zemljevid, na katerem se vozniku prikazuje izbrana pot. Z naprednim sistemom voznik upravlja z gibi roke, omogoča mu zbiranje informacij v povezavi s traso, hkrati ga opozarja na morebitne prometne zamaške, dobiva pa celo informacije o restavracijah in drugih ustanovah ob trasi. Kako je vse skupaj videti, si poglejte s klikom na zavihek Video.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.