Avto
532 ogledov

911 kabriolet in njegova hitra streha

Porsche 911 kabriolet
1/6
Porsche
Začelo se je! Po osnovnemu porscheju 911 nove generacije so pričeli slediti njegovi derivati. Najprej roadster!

Generacija 992 se torej že širi. Porsche 911 po novem dopušča igro z vetrom v laseh. Največ povedo slike same.

911 cabrio ima seveda mehko streho, ki se lahko spusti in razpre pri hitrostih vse do 50 km/h v vsega 12 sekundah. Zadnje steklo je dejansko steklo, streha pa je narejena tako, da preprečuje "napihovanje" pri visokih hitrostih. Usmerjevalec zraka pri spuščeni strehi je električno gnan.

Kabriolet je seveda nekoliko težji od kupeja, je pa vzvojno trši od predhodnika. Prvič ima kot opcijo športnejše aktivno podvozje. Tudi kabriolet ima med nastavitvami funkcijo za mokro vreme, ki prepozna spolzko cestišče in prilagodi sisteme. 

Porsche 911 Avto Novi porsche 911 predčasno razkrit

Za pogon skrbi isti trilitrski turbo šestvaljnik kot v kupeju, ki ima 331 kW (450 KM). Menjalnik je osemstopenjski dvosklopčni. Poleg carrere S je že takoj na začetku na voljo tudi štirikolesno gnana carrera 4S. Ta z doplačljivim Sport Chorno paketom pospeši do stotice že po 3,6 sekunde, najvišja hitrost je 306 km/h.  

Carrera S kabriolet v Nemčiji stane od okoli 135 tisoč evrov naprej, 4S kabriolet pa od 142 tisoč evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.