Avto
4 ogledov

A5 z vetrom v laseh

A5 kabriolet bo po prepričanju tovarne eden najlepših tovrstnih avtomobilov na t Žurnal24 main
Čeprav uradno še nismo niti zakorakali v zimo, pri Audiju že razmišljajo o poletni kolekciji. Predstavili so model A5/S5 kabriolet.

Glavna posebnost štirisedežnika je seveda platnena streha, ki se s pomočjo avtomatike odpre v 15, v prtljažnik pa znova pospravi v 17 sekundah. Zložena v prtljažniku še vedno dopušča 320 litrov prostora. Notranje udobje zaokrožajo avtomatski podajalniki varnostnih pasov, za sprednja sedeža pa je po želji na voljo ogrevanje prostora za glavo. V ponudbi so tudi usnjeni sedeži s posebnim slojem, ki preprečuje pregrevanje.


Pestra pogonska ponudba

A5 kabriolet bo sprva na voljo s tremi bencinskimi in dvema dizelskima motorjema z zmogljivostjo od 132 kW (180 KM) do 195 kW (265 KM). Vseh pet agregatov ima sistem direktnega vbrizgavanja goriva in vsi razen enega so opremljeni s turbopolnilnikom.

Za prenos moči skrbijo šeststopenjski ročni menjalnik, brezstopenjski multitronic ali sedemstopenjski menjalnik S-tronic, ki omogoča zelo hitro prestavljanje. Poleg pogona na sprednji kolesni par ponuja audi za zmogljivejše motorje tudi stalni štirikolesni pogon quattro, najzahtevnejši pa se lahko odločijo še za športni diferencial, ki pogonsko moč variabilno razporeja med zadnji dve kolesi.


S5 za jagodo na torti

Vrhunec ponudbe predstavlja S5 kabriolet, ki ga poganja novi trilitrski šestvaljnik. Za osnovni model 1.8 TFSI s 118 kW (160 KM) in šeststopenjskim ročnim menjalnikom bo v Nemčiji treba odšteti od 37.300 evrov dalje, slovenske cene ne bodo bistveno drugačne. Prvi kabrioleti bodo na ceste zapeljali še pred poletjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.