Avto
8 ogledov

Angelin golf prodan za "drobiž"

angela merkel, golf Reuters
Dvaindvajset let star golf, ki je nekoč pripadal Angeli Merkel, so končno prodali. A končna cena ni bila nič kaj sanjska, prodajalec je zanj plačal 10.165 evrov, kar je veliko manj, kot je denimo kupec odštel za papežev golf.

Dražba na eBayu je bila sicer zelo pestra, saj so jo morali za nekaj dni celo prekiniti, potem ko so padale preveč neverjetne ponudbe, celo v višini 130 tisoč evrov.

Realnost je precej drugačna, prodajalec je začetno ceno postavil na 10 tisoč evrov, kupec Dirk Fricke pa je šel le 165 evrov čez to mejo.

Je pa to še vedno veliko denarja za avtomobil s 190 tisoč kilometri, saj so za Slovence nekdaj tako čislana vozila manj uglednih lastnikov na prodaj tudi po le nekaj sto evrov.

Kupila si je simbol nemškega zahoda

Nemška kanclerka Angela Merkel si je septembra leta 1990 v takratnem vzhodnem delu Berlina omislila enega od simbolnih avtomobilov nemškega zahoda. Nanjo je bil registriran do leta 1995, nato pa ga je prepisala na svojega moža.

Leta 2005 je neki Američan plačal kar 190 tisoč evrov za golfa (letnik 1990), ki je nekoč pripadal kardinalu Josephu Ratzingerju, današnjemu papežu Benediktu XVI.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.