Avto
2172 ogledov

Aston martin DBS superleggera izziva ferrarija

Aston martin DBS superleggera
1/14
Aston Martin
Nov superšportnik, ki hitrim italijanom streže po kupcih z zmogljivostmi in imenom.

Aston martin DBS superleggera je najmočnejši in najhitrejši avto, ki so jih pri prestižni znamki kadarkoli naredili. Je (skoraj) tako hiter kot ferrari 812 superfast!

Pri Aston Martinu so torej po letu 2011 ponovno oživili ime DBS in mu dodali poleg še italijanski pridevnik superleggera, ki pomeni superlahek. Avto sicer tehta nekaj prek 1.600 kilogramov. DBS je narejen na osnovi modela DB11, tudi 5,2-litrski V12 motor je istega izvora, vendar močno predelan in zmore 533 kW (725 KM). Poleg tega ima kar 900 Nm navora pri 1.800 vrtljajih, avto pa odlikuje najvišja hitrost 340 km/h (isto kot F12 superfast) in pospešek do 100 km/h v 3,4 sekunde (superfast že po 2,9 sekunde). Zaradi visokega navora je dvigovanje potovalne hitrosti hipno. Med 80 in 160 km/h v četrti prestavi minejo le 4,2 sekunde.

Aston martin DBS superleggera | Avtor: Aston Martin Aston Martin

V DBS so za tovrstne zmogljivosti vgradili močno predrugačen menjalnik, velik poudarek je na aerodinamiki, ki pri visokih hitrostih na pistah skrbi za pritisk k tlom. Zvoku iz štirih cevi so namenili še posebno pozornost, saj ni le bistevno glasnejši kot pri DB11, temveč tudi precej "kakovostnejši".

DBS se odlikuje tudi s svežim dizajnom, ki se na maski, lučeh in nekaterih drugih detajlih značilno loči od oblike zadnjih astonov. Med zanimivosti sodi zadek, saj na njem ni več značilnega logotipa s krilci, temveč je ime znamke prvič izpisano z besedo.

V Nemčiji se cena pred obdavčitvijo začne pri 275 tisoč evrov, kar je ceneje od ferrarija F12 superfast.

Aston martin DBS superleggera | Avtor: Aston Martin Aston Martin

Aston martin DBS superleggera | Avtor: Aston Martin Aston Martin

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Audrey_Clement 08:45 27.junij 2018.

    Najboljša ponudba ,,,,,, Google zdaj plačuje 228 do 317 evrov na uro za delo na spletu od doma. Prejel sem 32485 EUR pri mojem prvem plačilnem preverjanju v mesecu za 3-4 ure, ki delajo na dan, in sem hotel to ...prikaži več deliti z vami, ker iščejo nove ljudi, da se pridružijo njihovi ekipi in zdaj zelo priporočam vsem, da see prijavij0 samo po spletnem mestu ●●●● ❥❥❥❥ ❥❥❥❥ www.WebJob8.Com