Avto
16 ogledov

Novi TT napel mišice

Audi TT
1/5
Audi
V Ženevi se bo novinarjem v torek razkrila tretja generacija audija TT. Prve uradne fotografije so že na ogled.

Za sprednji del so oblikovalci uporabili vodoravne linije. Mreža hladilnika z enodelnim okvirjem je široka in ploska. Pokrov motornega prostora definirata dve liniji v obliki črke V. Štiri kroge so postavili na sredino pokrova motorja in ga s tem poistovetili z ekskluzivnejšim modelom R8.

Prečke delijo velike odprtine za zajemanje zraka, motiv najdemo tudi v žarometih, kjer prečke odsevajo svetlobo dnevnih luči. Opcijsko so na voljo LED-žarometi ali matrični LED-žarometi, pri katerih svetlobo dolgih luči ustvarjajo posamične svetleče diode, ki jih je mogoče uravnavati.

Pragovi ustvarjajo svetlobni rob, široki koloteki pa tvorijo posebno geometrijsko telo. Sprednji kolotek prekinja režo pokrova motornega prostora. Nizko stekleno ohišje deluje kot samostojen element. Mišičast videz gre pripisati tudi zasnovi C-stebričkov z rahlim pregibom.

Vodoravne linije najdemo tudi na zadku, zaradi njih pa je vtis dinamičnosti še večji. Prečke v zadnjih lučeh povzemajo motiv sprednjih žarometov. Zanje je značilna stalna osvetlitev – še ena Audijeva novost. Enoti kot ozek pas povezuje tretja zavorna luč. Pri vseh vozilih ne glede na motor sta v difuzorju vgrajeni veliki okrogli izpušni cevi. TTS ima tako kot preostali Audijevi S-modeli štiri izpušne cevi.

Virtualni kokpit

Potovalni prostor zaznamujejo lebdeče linije. Sredinska konzola in vratne obloge se oblikovno dopolnjujejo. Armaturna plošča s ptičje perspektive spominja na letalsko krilo. Na letalske motorje spominjajo prezračevalne šobe. Vanje so integrirani elementi za upravljanje klimatske naprave. Zaradi te pametne rešitve – in ker ni osrednjega MMI-zaslona, ki ga je zamenjal virtualni kokpit – je armaturna plošča izjemno "vitka".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.