Avto
8712 ogledov

Zakaj za avto odštejete več denarja kot pred leti?

Nakup avto Žurnal24
Dobički avtomobilski proizvajalcev so iz leta v leto večji, avtomobili pa dražji. Vzrok je logičen.

To, da smo za pametni telefon pripravljeni danes odšteti tudi 1.000 evrov, je dalo avtomobilskim proizvajalcem misliti. Tudi oni imajo z napredkom tehnologije veliko finančno korist.

Stroški avtomobila Podražitev avtomobilov Avto Podražitev avtomobilov zaradi Brexita: Več vprašanj kot odgovorov

Trend v avtomobilski industriji je digitalizacija in personalizacija avtomobilov. Ponudba dodatne doplačljive opreme je danes bogata tudi pri najcenejših znamkah, premium znamke, ki jim od prodanega avtomobila ostane največ denarja, pa v avtomobilskih salonih pred kupca pomolijo neskončno dolg seznam opcij. Časi ko smo doplačevali zgolj za kovinsko barvo in večja platišča so že zdavnaj za nami.

Ferrari 488 spider Vse več milionarjev Avto Evropski bogataši še nikoli niso pokupili toliko super avtomobilov

Avtomobili so se podražili

To ne velja le za največja in najdražja vozila, ampak tudi za mala kompaktna vozila, ki so se v zadnjih letih močno podražila, predvsem na račun vseh možnih naprednih tehnologij, s katerimi so enakovredna večjim vozilom. 

Jaguar i-pace 100-200 TISOČ Avto V Sloveniji bi utegnili letno izdelati 200 tisoč najbolj luksuznih avtomobilov

Pri analitskem podjetju JATO Dynamics so zabeležili, da se je trg kompaktnih modelov v Evropi povečal za pet odstotkov in predstavlja 21 odstotkov vseh prodanih vozil v Evropi. V prvih šestih mesecih letošnjega leta je nesporni kralj razreda renault clio (184.000 prodanih modelov), sledita mu VW polo (172.000) in ford fiesta (157.000). Tako polo kot fiesta sta povsem nova modela, kupce pa nagovarjata z vso možno napredno tehnologijo. V novem VW polu si lahko danes omislite skoraj vse, kar ponujata tudi golf in passat, Ford pa za fiesto pravi, da je najpametnejši mali avto na svetu.

Prometno dovoljenje Slovenci Avto Moški imajo v Sloveniji veliko več avtomobilov kot ženske

Za polota ali fiesto tudi več kot 20 tisočakov

"Opažamo večje povpraševanje po zelo dobro opremljenih malih kompaktnih modelih," pravi Felipe Munoz, globalni analitik pri JATO Dynamics. Povprečna cena, ki jo v Nemčiji odšteje kupec tovrstnega vozila, je med 17.000 in 20.000 evri, kar pomeni, da največ kupujejo prav najbolje opremljene in zmogljive različice avtomobilov. Podobno je tudi v Veliki Britaniji.

promet PODATKI ZA SLOVENIJO Avto Kje v Sloveniji je največ avtomobilov na gospodinjstvo?

"Gre za tradicionalni razred vozil, a kupci si želijo vse, kar avtomobil ponuja," pravi Munoz, naj si bodo to sistemi za pomoč vozniku (fiesta ima kar 15 takih sistemov, prejšnja generacija pa le štiri) ali oblikovalsko vpadljivejše, športne različice, z dvobarvnimi karoserijami in najdražjo opremo na ceniku. Pri Fordu na primer ponujajo s fiesto premium paket vignale, ki vključuje kromane detajle in dražje ter bolj kakovostno usnje ..., VW polo ima digitalne merilnike in aktivni radarski tempomat, ki je sposoben sam vzdrževati hitrost in varnostno razdaljo do vozila spredaj.

Z dodajanjem opreme, rastejo tudi cene vozila in dobiček podjetij, pravijo analitiki, zato ni čudno, da so mali kompaktneži postali v Evropi vroče žemljice in ne več nebodigatreba modeli, ki se izdelujejo v Indiji ali Južni Ameriki.

Revoz Slovenija kot Švedska Avto V Sloveniji proizvedemo skoraj toliko avtomobilov kot na Švedskem
Komentarjev 7
  • Marjan Pisk 13:22 22.oktober 2017.

    admin, odstrani tega ngayabavuga, če ne se ne vidimo več na tej strani.

  • Laznivi 12:00 22.oktober 2017.

    Avtomobili so drazji ker vec ponujajo...skupnost slovenskih ljudi je v zadnjih leti cestno taxo podrazila 100% in za to ponudila vedno slabse in vedno nevarnejse ceste....slovenska skupnost je v zadnjih letih hudo podrazila zdravstveno in dodatno zavarovanje in zato nudi ...prikaži več vedno daljse cakalne dobe vedno slabse zdravstvene storitve in vedno vec samoplacnistva....Ali bo ta skupnost kdaj dobila ime drzava ???

  • ngayabamvuga 11:32 22.oktober 2017.

    Nudimo posojilo od 1.000.000 € Nudimo posojilo zaposlenim, nezaposlenim, upokojencem in študentom. Ugodne obrestne mere in odplačevanje po meri ter dogovoru. Kontaktirajte : borut.martin@gmail.com