Avto
4106 ogledov

Najem spalnika v avtomobilu

Volvo 360c koncept
1/17
Volvo
Nove tehnologije proizvajalce vozil navdihujejo z novimi poslovnimi priložnostmi. Kaj pravite na najem spalnika v avtomobilu?

Zdi se, da se večopravilna, povezana samovozeča vozila že zdaj nakazujejo kot alternativa za potovanja z letali znotraj države, dolgimi okoli 300 kilometrov. Kot taka proizvajalci vozil v njih vidijo nove poslovne priložnosti. Nekateri v njih vidijo velik potencial že v naslednjem desetletju.

Volvo 360c koncept | Avtor: Volvo Volvo

"Potovanj z letalom znotraj države se zdijo kot dobra rešitev. Vendar v resnici ni tako. 360c je odgovor na to, v katero smer bi utegnila zaviti avtomobilska industrija," je ob predstavitvi konceptnega vozila povedal podpredsednik pri Volvu za korporativno strategijo Marten Levenstam.

Toyota yaris WRC TOYOTA V WRC Avto Toyota bo s pomočjo WRC reli dirkalnika razvijala avtonomno vožnjo

Volvo 360c je koncept avtomobil, ki nima volana, z njim pa so želeli pri proizvajalcu vozil pokazati kakšen potencial in vsestransko uporabnost bi tako vozilo lahko prineslo v dobi avtonomnih vozil. Lahko je spalni, mobilna pisarna, soba za preživljanje prostega časa ali prostor za zabavo. 

Volvo 360c koncept | Avtor: Volvo Volvo

Lahko bi ga uporabljali kot spalnik. Spalna kabina dovoljuje mirno potovanje in udobje domače postelje, so prepričani pri Volvu, celo tako, da verjamejo, da bi veliko potnikov raje najelo takšen avtonomni avtomobil, kot, da bi se usedli na letalo.

Avto Hrvati v Zagrebu preizkušajo samodejno vožnjo

Po podatkih Volva je potencial tovrstnega potovanja velik, saj je bilo lani v ZDA kar 740 milijonov notranjih letov, kar pomeni milijardne zneske za kupljene letalske vozovnice.

Volvo 360c koncept | Avtor: Volvo Volvo

Tesla avtopilot SMRT Z AVTOPILOTOM Avto Smrt med avtonomno vožnjo: Tesla ni kriva

V časniku USA Today objavljenem maja letos so v raziskavi ljudje, ki potujejo z letali, poudarili, da krajša potovanja z letali postajajo preveč stresna, zato se že selijo na vlak, ali pa se na pot odpravijo z lastnim vozilom, če razdalja do cilja ni daljša od petih ur potovanja.

Pri Volvu sicer priznavajo, da nimajo vseh odgovorov na avtonomno vožnjo. 360c je bolj laboratorij idej, kaj vse bi lahko tovrsten avtomobil prinesel uporabnikom. S pomočjo koncepta želijo pridobiti čim več podatkov, ki bodo uporabni v prihodnosti. 

Volvo 360c koncept | Avtor: Volvo Volvo

BMW iNext AVTONOMNA VOŽNJA l.2021 Avto Avtomobili z avtonomno vožnjo ne bodo postali črno-beli

Volvo 360c je popolnoma avtonomno električno vozilo (stopnja 5), brez volana in stopalk, kaj več podatkov, na primer o pogonu, baterijah ali dosegu, pa za zdaj ni znanih.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.