Avto
7196 ogledov

Avtomobili se bodo še podražili

parkirišče Profimedias

Glede na naraščajoče stroške surovin pri Škodi pričakujejo višje cene za kupce avtomobilov, piše Automobilwoche, kjer se sklicujejo na odhajajočega šefa Škode Thomas Schäfer. Slednji sicer zatrjuje, da skušajo naraščajoče cene čim bolj kompenzirati, da bi kupci novih avtomobilov to čim manj občutili v "svoji denarnici." Schäfer glede na naraščajoče cene številnih surovin vseeno opozarja: "Če pa se bodo stvari nadaljevale tako, kot se dogaja zdaj, so povišanja cen neizogibna. Temu se srednjeročno ne bo mogoče izogniti."

Spletni portal za prodajo rabljenih avtomobilov DoberAvto.si Avto Statistika rabljenih avtomobilov razkriva kupno moč Slovencev

Težave v Ukrajini začasne narave

Zaradi ozkega grla in dobav kabelskih snopih iz Ukrajine, ki so posledica ruskega napada Ukrajine, Schäfer ne pričakuje povišanja cen vozil. Resda bi tudi tu nastali dodatni stroški z vzpostavitvijo vzporedne proizvodnje kabelskih snopov v drugih državah. "Ampak to bomo lahko rešili," zatrjuje.

Škoda enyaq coupe iV | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Nakup avtomobila Avto Kaj se zgodi z novimi avtomobili, ki jih ne prodajo?

Veliko bolj dramatična je situacija zaradi zagotavljanja potrebnih surovin za izdelovanje avtomobilov. O konkretnih prilagoditvah cen je po mnenju šefa Škode še prezgodaj govoriti. Trenutno so pri različnih surovinah močna nihanja. "V resnici še ne vemo, kje se bodo ustavile cene," je dejal za Automobilwoche.

Rabljeni avto prevoz Avto Tej opremi se raje izognite, ko kupujete rabljeni avto!

Prioriteta avtomobili z večjimi maržami 

Lani je Škoda kljub pomanjkanju čipov zaslužila bistveno več kot leto prej. Čeprav sta se proizvodnja in prodaja zaradi pomanjkanja polprevodnikov močno zmanjšala, sta se prodaja in dobiček povečala. Škoda je v operativnem smislu zaslužila 1,1 milijarde evrov, 43 odstotkov več kot v korona letu 2020. Razlog: Škoda je redke polprevodnike namenoma usmerila v svoje modele z višjimi maržami in tako izboljšala donos. Zaradi tega se je profitna marža povečala s 4,4 na 6,1 odstotka.

Avto, nakup, kupovanje, avtosalon Sodišče odločilo Avto Sodišče je odločilo: Razstavni avto ni nov avto

"Kljub vsem izzivom je bilo leto 2021 za Škodo dobro leto," je dejal Schäfer. "Naše poslovanje je robustno - to kažejo tudi najpomembnejši finančni podatki, ki so se v primerjavi s preteklim letom razvijali pozitivno. V danih okoliščinah je to velik uspeh."


 

Komentarjev 4
  • PaPajapopi 07:33 26.marec 2022.

    Bolj bodo dražili, manj bomo kupovali in novi avti bodo morali v razrez za staro železo.

  • rd2dmk2 08:57 25.marec 2022.

    direktor škode je že pred časom napovedal da ne bo škode pod 18 jurjov. in zdej mu pa vse prav pride pod roko, da še kakšnega jurja to poviša. ja no kupte pleh, potem pa gitr na socilano da otroc ...prikaži več nimajo kaj obut in oblečt inza v usta dat. a boste preč pršli če ne boste imel cune iz zadnje kolekcije in avto zadnji model. men verjemte, da če bi vsi v sloveniji rekl drug let, bi za božička imel avto zraven gajbice jabolk in kropirja.

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 08:28 25.marec 2022.

    vse cene gredo gor ,zdaj pa pišite novice za vsako posebej ,čisti dolgčas