Avto
20 ogledov

Avtomobilistični vodnik za ženske

Ženske smo dobile svoj avtomobilistični vodnik. Žurnal24 main
Želite svojo drago na valentinovo presenetiti z izvirnim avtomobilističnim darilom za ženske?

Potem je vodnik Danielle McCormick Osnovna nega avtomobila za punce (angl. Essential Car Care for Girls) prava izbira.

"Ko je bog ustvarjal univerzum, ni rekel: Ženske ne bodo nikoli razumele avtomobila," na spletni strani www.essentialcarcareforgirls.com pravi avtorica McCormickova. Ženske svojih jeklenih konjičkov ne razumemo (in se jih zato morda celo bojimo) le zato, ker si nihče ni vzel časa, da bi nam razložil, kako delujejo, je prepričana seksi blondinka iz Dublina (ne s Harvarda). Moški zagotovo že jezno vstajajo s stolov z besedami: "In kdo je razložil nam? Nihče! Ker smo hoteli vedeti, kako avto deluje, smo se sami pozanimali, prebrali kakšno knjigo ali članek. Spraševali ... "


Več o knjigi si lahko preberete na spletni strani www.essentialcarcareforgirls.com.

 

Res je, tudi fantje v šoli niso bili deležni učnih ur o delovanju avtomobila in vsem, kar je treba vedeti o avtu. No, zato pa smo ženske dobile svoj ženski avtomobilistični vodnik, v katerem je avtorica v osmih poglavjih (Kako tvoj avto deluje, Spoznavanje avtomobilističnega dialekta, Vzdrževanje avtomobila, Avtomobilistični zdravnik, Čiščenje tvojega avtomobila, Ko gredo stvari narobe, Kupovanje avtomobila, Prodaja avtomobila in Tvoj avto in okolje) zbrala vse pomembne informacije, ki jih mora poznati prava voznica avtomobila. Knjiga pa bo zagotovo zanimivo branje tudi za marsikaterega voznika.

 

Kolumnistka

izraža lastno mnenje, ne mnenja uredništva.

Preden pa se lotite nakupa, preverite, da vaša izbranka izpolnjuje sledeča pogoja.
Prvič: Ne sme biti zadrta feministka, ki bi vam ta roza avtomobilistični vodnik zagotovo zabrisala v glavo z besedami: Kako si drzneš? Ali ne vidiš, da že samo obstoj ženskega avtomobilističnega vodnika kaže na popolno spolno diskriminacijo! Kot da ženske vozimo drugače in skrbimo za avto tako "po žensko". S takšnim primitivcem ne želim imeti več opravka. In romantično valentinovo gre po gobe.

Drugič: Razumeti mora angleško, saj vodnik žal še ni preveden v slovenščino. Kupite ga lahko na spletni strani www.amazon.co.uk za 8,24 evra (7,49 £) za knjigo in 5,49 evra (4,99 £) za poštno pošiljanje, skupaj torej slabih 14 evrov. Na pošiljko boste čakali od osem do 11 dni, vendar je najbolje, da knjigo naročite najkasneje v petek, 30. januarja, da imate še dovolj časa za darilni plan B.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.