Avto
3 ogledov

B kot blagostanje

Mercedes B je primer premijskega avtomobila, ki je uporaben kot kakšen MPV, obču Žurnal24 main
Ni ravno namenjen družinski rabi, a se je še zdaleč ne brani. Ni enoprostorec, čeprav je nad glavo veliko prostora. Ni poceni, saj je vendarle Mercedes-Benz.
 

PLUSI, MINUSI

Plusi: udobje, prostornost, uporabnost

Minusi: dolgočasna notranjost, cena

Model B je na sredini modelskega obdobja doživel rahle zunanje spremembe, ki so ga dovolj osvežile za spodbujeno privabljanje zahtevnejših kupcev. V primerjavi s predhodnikom sta nova odbijač in maska, zadek pa deluje nekoliko bolj dinamično. Testniku se je lepo podal sport paket, ki ga je na zunaj olepšal s kromom ter 17-palčnimi platišči, v notranjosti pa mu dodal športne stopalke in usnje.

V notranjosti večjih sprememb sicer ni najti, kar ima dobre in slabe lastnosti. Med dobre štejemo udobno sedenje na prilagodljivih sedežih in ergonomijo stikal, ki jemlje navdih pri dražjih modelih. Vseeno pa za avtomobil z zvezdo na nosu presenetijo grafika merilnikov ali na trenutke nič kaj ugledna plastika v notranjosti.


A na to pozabimo ob uporabnosti, saj je prostora nadpovprečno za 4270 mm dolgo vozilo, naj govorimo o sedenju potnikov ali še posebej nalaganju prtljage.

81-kilovatni dvolitrski dizel zadovolji večini želja voznikov, saj je dovolj zmogljiv in prožen za slabo tono in pol suhe teže, obenem pa v povezavi s šeststopenjskim menjalnikom nič kaj požrešen. Seveda pa športnih zmogljivosti pri takšni moči od njega ne gre pričakovati. Na cestah tudi pri višjih hitrostih deluje stabilno in trdno pritrjen na asfalt, ob tem nudi vse potrebno udobje. Glede na vgrajeno aktivno in pasivno varnost pa B brez dvoma spada v kakšen razred višje.


Zaradi ekskluzivnosti znamke je model B cenovno težko primerjati z avtomobili podobnih mer. Kdor bo zanj odštel 28.500 evrov, bo že vedel, zakaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.