Avto
207 ogledov

Beli rabljeni najbolje držijo ceno

Škoda octavia greenline Žurnal24 main
Britanci so naredili še eno v vrsti zanimivih raziskav. Ste se kdaj spraševali, ali je pri prodaji rabljenega vozila dovolj, da je avto dobro ohranjen? Višina cene rabljenega avtomobila je odvisna tudi od njegove barve.

Cena rabljenega vozila se lahko zaradi barve razlikuje do osem odstotkov, so prepričani britanski strokovnjaki za raziskavo trga (CAP). Po temeljiti raziskavi prodaje rabljenih vozil, ki je trajala pet let, so ugotovili, da avtomobil bele barve najbolje ohranja svojo vrednost.

Lastniki belih avtomobilov so za svoje rabljeno vozilo v povprečju dobili za pet odstotkov več denarja kot lastniki vozil drugih barv. Dobro ceno so iztržili tudi vozniki vozil sive, črne in metalne srebrne barve, najslabši barvi za prodajo vozil pa sta zelena in rjava, za kateri se v primerjavi z belo barvo pri prodaji iztrži za osem odstotkov manj denarja.

Najboljši izbor ni niti temno modra barva, nekaj boljši rezultat pa so ustvarile rdeča, rumena in oranžna, po katerih posegajo predvsem kupci športnih avtomobilov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.