Avto
371 ogledov

Japonski rabljeni najbolj zanesljivi

Okvara na cesti Shutterstock
Britanska zavarovalnica Warranty Direct in revija What Car? sta v najnovejši raziskavi ocenjevala zanesljivost rabljenih vozil med starostjo od treh in desetih let. Na vrh lestvice se je zavihtela Honda.

Honda je še sedmo leto zapored v Veliki Britaniji avtomobilska znamka, ki se lahko po podatkih zavarovalnice Warranty Direct pohvali z največjo zanesljivostjo svojih vozil, starih med tremi in desetimi leti.

Pri Hodni, ki bo jeseni predstavila pomembno novost, novi CR-V, se lahko pohvalijo, da se je v zadnjih dvanajstih mesecih v povprečju pokvarilo le desetino rabljenih vozil omenjene starosti. Za petami Hondi sledita znamki Toyota in Lexus.

Premium znamke v drugi polovici

Raziskava zavarovalnice temelji na 50.000 zavarovalnih policah, ki kažejo zanimiv podatek, da so britanske voznike pogosto na cedilu pustile luksuzne znamke. V prvi deseterici najbolj zanesljivih prevladujejo predvsem japonski avtomobili. Mercedes-Benz se je tako po zanesljivosti rabljenih vozil uvrstil šele na 29. mesto lestvice proizvajalcev in tako prehitel zgolj sedem znamk. Mesto bolje se je odrezal Jaguar, medtem, ko sta Audi in BMW zasedla 26., oziroma 25. mesto. Najmanj zanesljiva znamka je prav britanska, in sicer Land Rover. Njihovi britanski lastniki ne morejo biti zadovoljni, saj se je v zadnjem letu pokvarilo kar 71 odstotkov vozil te prestižne znamke v starosti od treh do desetih let.

Urednik revije What Car? Chas Hallet je komentiral najnovejše rezultate z besedami: "Zanesljivost je zelo pomemben dejavnik, še posebej v težkih časih, kot so danes. Japonske znamke spet prevladujejo, Honda pa še posebej odstopa."

Svoje mnenje je podal tudi direktor Warranty Directa Duncan McClure Fisher: "Avtomobili imajo vgrajenih vse več elektronskih pomagal in naprednih sistemov. Zlasti to velja za premium znamke. To hkrati pomeni več možnosti za okvare in posledično več stroškov za lastnike vozil."

Komentarjev 4
  • Jani 12:37 01.avgust 2012.

    sasquatch,a si se včeraj rodil,take raziskave so narejene tako ,da upoštevajo tudi število vozil v raziskavi ! Tko,da ravno ena Alfa bo ok in ravno njo bodo testirali in bo prva ! Ne ne gre tako !Glede onega BMW-ja so ...prikaži več pa trgovci uporabili samo sliko in nato ko so dobili avto iz uvoza,poslikali tisto pravo vozilo ,ki je imel toliko kilometrov kot so prvič napisali ! Tko,da ne neki nabijat !

  • sasquatch 12:00 01.avgust 2012.

    niste napisali koliko je v angliji registriranih japonskih vozil in koliko vozil Land Rover oz. vozil ostalih znamk. verjetno bi bil tak podatek na japonskem ali v ZDA dokaj drugačen.kar se pa slovenije tiče pa že en dokaj ...prikaži več znan primer:http://einherjar.blog.siol.net/files/2012/02/image0012.jpg - avto oglas v nemčijihttp://einherjar.blog.siol.net/files/2012/02/image0022.jpg - isti avto se prodaja v sloveniji

  • gunfight 10:17 01.avgust 2012.

    V Slovenijo pride ogromno rabljenih vozil iz raznih Belgij itn, ki se jim prevrti števce nazaj in proda kot malo rabljene.