Avto
2946 ogledov

BMW Audiju speljal zvezdnika

BMW M5 Saša Despot
Tako kot se odmevni prestopi dogajajo v športu, je tudi v avtomobilski industriji. BMW je uspel veliki met.

Pri BMW so Audiju speljali šefa za avtonomno vožnjo Alejandra Vukoticha. V Münchnu bo zasedel vodilni stolček v oddelku za razvoj asistenčnih sistemov in avtonomne vožnje.

Avto Mami ukradel BMW, njena reakcija postala viralna

Vukotich bo na tem mestu zamenjal Elmarja Frickensteina, ki je bil na čelu oddelkaa vse od njegove ustanovitve, maja leta 2016. Frickenstein se bo tri mesece po predaji poslov upokojil, so pri BMW zapisali v sporočilu za javnost. Pri BMW se močno osredotočajo na razvoj asistenčnih sistemov in avtonomne vožnje, zato krepijo svoj center, ki so ga prestavili v bližino svojega sedeža v Münchnu.

Avto BMW predstavil velikana

Vukotich na drugi strani Audi zapušča po 19 letih. Na čelu oddelka zadolženega za avtonomno vožnjo je bil od januarja leta 2017, med drugim pa je bil s strani uglednega avtomobilskega medija Automotive News Europe razglašen za zmagovalca nagrad Eurostars, s katerim označujejo zvezdnike avtomobilskega posla. Nagradili so ga, ker je pripomogel k temu, da je Audi z najnovejšo generacijo A8 in vgrajenimi tehnologijami prevzel zgodnje vodstvo na področju avtonomne vožnje. Audi A8 je namreč prvi serijski avto, ki omogoča tretjo stopnjo avtonomne vožnje. 

BMW M5 BMW M5 Avto Test: BMW M5

BMW ima s partnerji, vključno s Fiat Chrysler Automobiles in Intel in Mobileye, 1.300 strokovnjakov, ki delajo na razvoju tehnologije povezane s samodejno vožnjo. V začetku leta so pri BMW razkrili svoje načrte, da bodo povečali finančni vložek v razvoj in raziskave. Ta bo največji v zgodovini podjetja. Letos bodo za razvoj električnih in avtonomnih vozil namenili kar sedem milijard evrov.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice