Avto
44 ogledov

BMW bo marca v Slovenijo pripeljal podznamko i

BMW ir BMW
BMW je na letni novinarski konferenci predstavil rezultate poslovanja za leto 2014 in novosti za leto 2015. Najpomembnejša novica je, da so v Münchnu prižgali zeleno luč za prodajo serije i tudi v Sloveniji. Prvi in zaenkrat edini prodajni salon bo v Ljubljani.

BMW je v svet elektromobilnosti v tujini zapeljal že pred leti, šele letos pa bo svojo paleto modelov i ponudil tudi Slovencem. V Kristalni palači, v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC, bo prvi prodajni salon, v katerem bodo zainteresiranim kupcem ponujali povsem električni model BMW i3 in priključni športni hibrid i8.

i3, na Žurnalu smo ga že preizkusili in strnili vtise, bo na trgu konkuriral številnim električnim vozilom, ki k nam prihajajo letos. Glavni konkurent bo električni mercedes razreda B, ki ima za razliko od BMW, ki je investiral v lasten razvoj, tehnologijo sposojeno pri Tesli Motors. Drugi model je i8, katerega posebnost, poleg dizajna in pogonske tehnologije je, da so pri gradnji uporabili ogljikova vlakna. Konec poletja se bo dvojcu pridružil še en baterijski model, in sicer priključni hibrid model X5 xDrive 40e, ki smo ga že testirali v BMW testnem centru v Franciji.

BMW i8 | Avtor: BMW BMW


BMW bo v letu 2015 predstavil naslednje novosti, že februarja serijo 2 cabrio, ki ji bodo sledili X5 M in X6 M, prenovljena serija 1, jeseni bo na prodaj zastavonoša, povsem nova serija 7. Pri Miniju bo glavna novost John Cooper Works (JWC), ki je najbolj zmogljiv mini do zdaj.

Veliko novosti bo tudi v motorističnem programu, med drugim modeli S 1000 RR, R 1200 R in F 800 R. Vse avtomobilske novosti za leto 2015 najdete tukaj.

Veliko novosti se obeta v prodajni strategiji, kjer bo vse storitve, od nakupa do registracije in zavarovanja vozila omogočeno na enem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.