Avto
13864 ogledov

BMW ponoči razkril prenovljeno serijo 3

Prenovljeni BMW serije 3
1/12
BMW
BMW je prenovil enega svojih najbolj tradicionalnih in priljubljenih modelov, serijo 3 - limuzino in touring. Osvežen je dizajn, predvsem pa je notranjost bolj luksuzna in napredna ter digitalizirana ter povezljiva z zunanjim svetom.

Opazno posodobljena oblika zunanjosti, napredna notranjost in novosti v smislu opreme poudarjajo športni, sodobni značaj novih BMW serije 3 Limuzina in BMW serije 3 Touring. Napredna zasnova kokpita z ukrivljenim zaslonom BMW kaže predanost digitalizaciji na področju nadzora ali upravljanja in povezljivosti.

Prenovljeni BMW serije 3 | Avtor: BMW BMW

BMW iX RE:DESIGN iX Slovenski podpis Avto To bo najbolj opazen avtomobil na slovenskih cestah

Pri BMW dokazujejo, da še znajo delati športne avtomobile in ne le SUV-je. Zunanji dizajn serije 3 je po prenovi še dodatno začinjen, saj prenovljen sprednji del poudarja športni videz. Novost so standardni full LED-žarometi s tanjšimi obrisi in dnevnimi lučmi, razporejenimi v obliki obrnjene črke L. Modri poudarki in svetlobni učinki označujejo opcijske prilagodljive LED-žaromete z nezaslepljujočimi matričnimi dolgimi lučmi, dinamičnim uravnavanjem dolžine svetlobnega snopa in spremenljivo porazdelitvijo svetlobe.

Prenovljeni BMW serije 3 | Avtor: BMW BMW

BMW X4 M40d X4 M40d Avto X4 M40d: Eden zadnjih, a veličastnih dizelskih sunkov

Dodali so zdaj že znano veliko ledvičko z novimi dvojnimi prečkami, podaljšanim sprednjim odbijačem z natančno oblikovanimi površinami in maskami odprtin za zrak v črni barvi visokega sijaja. Opcija M Shadow Line visokega sijaja, ki zajema okvirje stranskih oken, je zdaj na voljo standardno.

Prenovljeni BMW serije 3 | Avtor: BMW BMW

Podaljšan je zadnji odbijač, ki ima večji delež površin, lakiranih v barvi karoserije. Zaključki izpušnih cevi imajo premer 90 ali 100 milimetrov. 17-palčna platišča iz lahke zlitine so zdaj standardno nameščena pri vseh motorizacijah limuzino, nekaj je novih barv. Opcijsko je na voljo paket M sport, ki videz in velikosti posameznih delov (na primer platišča) le še nadgrajuje.

Prenovljeni BMW serije 3 | Avtor: BMW BMW

Kabina povsem nova

Večjih sprememb je bila deležna kabina, ki se zgleduje po zadnjih izdelkih BMW. To pomeni, da zdaj vključuje že znan ukrivljeni zaslon. Popolnoma digitalna kombinacija zaslonov je sestavljena iz 12,3-palčne instrumentne plošče za volanom in 14,9- palčnega nadzornega prikazovalnika. Bistveno zmanjšano število gumbov in stikal zaradi glasovnega upravljanja ter upravljanja na dotik. Nova je tudi prestavna ročica na sredinski konzoli.

Prenovljeni BMW serije 3 | Avtor: BMW BMW

BMW X7 Nov pristop Avto BMW radikalno posodobil X7

Standardna specifikacija opreme zdaj vključuje tudi samodejno klimatsko napravo s tripodročnim upravljanjem, BMW Live Cockpit Plus, vključno z navigacijskim sistemom v oblaku BMW Maps, notranje vzvratno ogledalo s samodejnim zasenčenjem, odlagalni paket in nadzor razdalje pri parkiranju (PDC) s senzorji spredaj in zadaj.

Prenovljeni BMW serije 3 | Avtor: BMW BMW

Zmogljivi agregati

Nabor pogonskih sistemov sestavljajo štirje bencinski in dizelskimi motorji s štirimi ali šestimi valji, vključno z najnovejšim bencinskim štirivaljnikom z izpušnim kolektorjem, nameščenim v glavi valja. Izhodna je od 110 kW/150 KM do 275 kW/374 KM. Vrstni šestvaljni bencinski motor in vsi dizelski agregati so kombinirani z 48-voltno blago hibridno tehnologijo.

BMW 420d Avto Ko ti na semaforju več kot enkrat dvignejo prst, potem veš

Osemstopenjski menjalnik steptronic je zdaj del standardne opreme pri vseh novih modelih BMW serije 3. Osemstopenjski športni menjalnik Steptronic s posebej ostro dinamiko pretikanja ter funkciji Launch Control in Sprint je mogoče naročiti posebej.
Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive je standardno vgrajen pri modelih z vrstnim šestvaljnikom. Kot dodatna opcija je na voljo za dve bencinski različici (BMW serije 3 Touring: ena bencinska različica), dva dizelska motorja in priključno hibridne modele.

Prenovljeni BMW serije 3 | Avtor: BMW BMW

Širok je tudi nabor naprednih sistemov za avtomatizirano vožnjo in parkiranje. Prodaja posodobljene trojke bo stekla julija 2022. Proizvodnja poteka v tovarni BMW Group v Münchnu in tovarni BMW Group v mehiškem San Luisu Potosiju (BMW serije 3 Limuzina). Proizvodnja različice BMW serije 3 Limuzina, razvite izključno za kitajski trg, poteka na lokaciji Šenjang na Kitajskem.
 

Komentarjev 6
 • david193 15:35 18.maj 2022.

  Zunanjost bi še šla, notranjost pa kot pri vseh novejših avtomobilih, za skozlat. Včasih so znali instrumente smiselno umestit v armaturko, sedaj pa fuknejo tist ekrat tja nekam, kakor pade pade in ga tam pršraufajo🤮 In potem hočejo za tako ...prikaži več skropucalo še precej denarja🙉

 • wolfenstein 13:57 18.maj 2022.

  BMW še zdaleč ni več kar je bil. Že to, da ga za 5k€ kupi vsak čapac, pove veliko o kvaliteti. Ko so še delali BMW-je v pravem pomenu besede tudi 20 let starega nisi kupil za 5k€. Aja, pa ...prikaži več največja tovarna BMW je v Kitajskem Shenyangu

 • Avatar bobnar53
  bobnar53 09:25 18.maj 2022.

  Schwabische schrot