Avto
190 ogledov

BMW serije 5 še lepši in pametnejši

Prenovljeni BMW serije 5
1/30
BMW
BMW je pomladil serijo 5 in ji po novem namenil serijske ksenonske žaromete, ki so vizualno nekoliko izrazitejši, opcijsko pa so prvič na voljo prilagodljiva LED-svetila. Spremenili so tudi svetila za meglo, bočna smernika sta integrirana v ohišjih zunanjih ogledal.


Novost so dodatni obrisi za okvir rešetke hladilnika v obliki ledvičke BMW, spremenjeni spodnji del odbijačev, na novo so strukturirane spodnje vstopne odprtine za zrak, ki poudarjajo športni videz. Pri BMW serije 5 gran turismo so spremenili podaljšani sprednji odbijač z odprtinami za zrak in zadek, ki deluje daljše in bolj plosko.

V notranjosti je nadzorni prikazovalnik serijskega sistema upravljanja iDrive sedaj tudi pri limuzini in touringu obrobljen s kromiranimi obrobami. Pri BMW serije 5 gran turismo je prostornina prtljažnika povečana za 60 litrov (na 500 litrov).

Na voljo so nova lakiranja zunanjosti, aluminijasta platišča, barve oblazinjenja in notranje obloge.

Novi vstopni dizelski motor

Prenovljeni BMW serije 5 | Avtor: BMW BMW
Izboljšav je bila deležna tudi motorna paleta. Vsi motorji izpolnjujejo določbe emisijskega standarda euro6, ki stopi v veljavo septembra 2014. Dizelski motorji so serijsko opremljeni s tehnologijo BMW BluePerformance za zmanjšanje emisij dušikovih oksidov.

Kot novi vstopni dizelski model je na voljo BMW 518d. Njegov dizelski štirivaljni motor s tehnologijo BMW TwinPower Turbo in močjo 105 kW/143 KM je na voljo tako za limuzino kakor za karavan. BMW 518d limuzina se hvali s povprečno porabo 4,5 litra na sto kilometrov z vrednostjo CO2 119 gramov na kilometer. V prodajnem programu je tudi BMW 520d xDrive. Število modelov, opremljenih z inteligentnim štirikolesnim pogonom, se je s tem povzpelo na sedem (BMW serije 5 touring) oziroma na osem (BMW serije 5 limuzina). Pri novem BMW serije 5 gran turismo se lahko z xDrive kombinirajo štirje motorji.

Kot najmočnejša motorizacija za vse člane nove družine modelov BMW serije 5 je na voljo novi V8 motor s tehnologijo BMW TwinPower Turbo in največjo močjo 330 kW/450 KM. Skupno vključuje program motorjev za novi BMW serije 5 limuzina in novi BMW serije 5 touring štiri bencinske in šest dizelskih pogonskih enot. Ta izbor zaključujeta oba avtomobila BMW M performance, BMW M550d xDrive limuzina in BMW M550d xDrive touring. Za novi BMW serije 5 gran turismo so na voljo dva bencinska in trije dizelski motorji.

Izboljšana vozna dinamika

Prenovljeni BMW serije 5 | Avtor: BMW BMW
Dodatno je bilo izpopolnjeno inteligentno upravljanje z energijo v BMW activehybrid 5. Polna hibridna limuzina je odslej opremljena z od modela odvisno izvedbo asistenta za predvidevanje poti, ki prilagodi medsebojno delovanje motorja z notranjim zgorevanjem in elektromotorja potovalni smeri pred vozilom.

Serijsko je na voljo zračno vzmetenje s samodejno regulacijo nivoja na zadnji premi. Stikalo za uravnavanje vozne dinamike na sredinski konzoli je pri vseh modelih del ponudbe osnovne opreme. Dodatno so na voljo elektronski nadzor blažilnikov, podvozje M sport in edinstvena sistema podvozja, adaptive drive in integralno aktivno krmiljenje.

Funkcija prostoročnega odpiranja vrat prtljažnika je dopolnjena z ustreznim zapiralnim mehanizmom. Prav tako kot odpiranje se z usmerjenim zamahom z nogo pod zadnjim podaljšanim odbijačem sproži tudi zapiranje vrat prtljažnika. Na voljo je prenovljen sistem z razvedrilnimi vsebinami za zadnji del potniškega prostora z zaslonoma v tabličnem slogu, sistem prostorskega zvoka harman kardon in nova izvedba možnosti ambientne razsvetljave z možnostjo spreminjanja barve med oranžno in belo za osvetlitev notranjosti.

Večja povezanost s spletom

Prenovljeni BMW serije 5 | Avtor: BMW BMW
BMW serije 5 omogoča mrežno povezavo in olajšuje uporabo pisarniških aplikacij v vozilu. Poleg concierge storitve za hotelske rezervacije omogoča na primer po nareku udoben vnos besedil za SMS-sporočila ali e-pošto med vožnjo. Številne storitve iz tematskih področij iskanja, potovanja, office in družbenih medijev se lahko uporabljajo neposredno preko v vozilu integrirane SIM-kartice ali preko pametnega telefona uporabnika. Z možnostjo online entertainment prinaša BMW internetne pavšalne glasbene ponudbe neposredno v vozilo.

Dodatni navigacijski sistem professional nudi izpopolnjen menijski prikaz in omogoča uporabo prometnih informacij v realnem času (real time traffic information). Novi krmilnik z na dotik občutljivo površino omogoča vnos črk pri določanju cilja in pri drugih funkcijah sistema upravljanja iDrive. Inteligentni klic v sili nudi BMW svojim uporabnikom na številnih trgih brezplačno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.