Avto
5 ogledov

Bo smart slovenski?

Daimler in Renault naj bi se dogovarjala za proizvodnjo smarta v Novem mestu. (F Žurnal24 main
Nemški avtomobilski proizvajalec Daimler (Mercedes-Benz) in francoski Renault naj bi pripravljala skupen projekt, ki ga nameravata izpeljati v Sloveniji.

Skupen projekt Daimlerja in Renaulta zajema razvoj in proizvodnjo nove različice modela smart s štirimi vrati in twinga, navaja nemški časnik Financial Times Deutschland (FTD).

Izvedba naj bi bila zaupana tovarni v Novem mestu, druga možnost pa je proizvodnja v mestu Hambach na vzhodu Francije, navaja FTD. S skupnimi vlaganji želita podjetji znižati stroške proizvodnje malih avtomobilov. V Daimlerju sicer navedb časnika glede konkretnega projekta niso želeli komentirati, že decembra pa so napovedali, da bi lahko v prvi polovici letošnjega leta s tekmecem sklenili dogovor o delitvi stroškov v proizvodnji malih avtomobilov.

V Revozu skrivnostni
Po odgovore smo se obrnili na Revoz. "Renault je že pred časom potrdil, da med različnimi avtomobilski podjetji išče nove partnerje, s katerimi bi lahko sodeloval na različnih projektih. Prav tako je potrdil, da so v teku pogajanja z Daimlerjem glede morebitnih skupnih projektov v okviru daljnoročne strategije. Zaenkrat z Daimlerjem ni sklenjen še noben dogovor, zato v tej fazi zadeve ne moremo komentirati," nam je pisni odgovor posredovala Nevenka Bašek Zildžović, zadolžena za stike z mediji pri Revozu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.