Avto
11 ogledov

Bodi avto!

Po Freudovi psihoanalizi lahko postavimo hipotezo, da je prestavna ročica v avto Žurnal24 main
Dokaz, da je avtomobil ustvaril moški, je prestavna ročica. Ni treba biti Freud, da opaziš, da po obliki spominja na falus. Postavljen je na ravno pravšnjo višino, le nekoliko bolj desno (v Angliji levo) je treba seči.

Če torej sledim Freudovi psihoanalizi, lahko postavim hipotezo, da je prestavna ročica v avtomobilu pravzaprav moški rezervni falus, avtomobil pa simbol za njegovo moškost. Zagotovo pa nisem prva, ki v avtomobilu vidi moško simbolno potrditev.

Teorija prestavne ročice
Ta teorija pa tudi zelo lepo razloži, zakaj tisti tihi in sramežljivi, pa tudi pretirano glasni in mačistični moški v avtu postanejo pravi divjaki. Svoje komplekse, na primer "nisem dovolj moški" ali "nisem pravi moški", je nekje treba izraziti. In kaj je boljšega od rezervnega falusa, ki vedno uboga, nikoli ne preseneti in razočara, saj zvesto sledi želji po večji hitrosti, po adrenalinu avtomobilskega vrhunca. Še en dokaz več, da smo Slovenci zares zakompleksan narod, saj je na slovenskih cestah malo morje takšnih objestnih in nestrpnih voznikov. Mi ne verjamete? Poglejte statistiko prometnih nesreč ali vprašajte tujca, ki je spoznal slovensko prometno kulturo.

Seveda noben navdušenec nad (pre)hitro vožnjo tega ne bo priznal. Še več, večina se jih tega niti ne zaveda. Ja, ja, bodo rekli, to je vedno najlažje, če nečesa ne moreš dokazati, pa se izgovoriš na nezavedno. Prav imate, morda pa se motim. Toda še vedno me zanima, kakšen bi bil avto, če bi ga ustvarila ženska. Prestavne ročice skoraj zagotovo ne bi imel, vsaj na istem mestu ne, in najverjetneje bi bila tudi drugačne oblike. Morda pa bi volan postal bolj buhteč, z dvema okroglima izboklinama, da bi se voznica lahko med vožnjo pobožala ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.