Avto
15 ogledov

Bondov avtomobil še lepši

Prvi kupci bodo ključe prenovljenega DB9 prejeli že julija. (Foto: Aston Martin)
1/9
Žurnal24 main
Aston Martinov DB9, slava ga je v svet ponesla zaradi vloge v filmski uspešnici o tajnem agentu Jamesu Bondu, je pred novo prodajno sezono doživel lepotne spremembe.

Najpomembnejše spremembe so doletele sprednji odbijač (zdaj ima drugačne odprtine za zrak), nova je zračna reža, pragovi in zadnja svetila ter tudi 20-palčna platišča s srebrnimi zavorami. Izboljšali so tudi udobje. Nov je ADS Adaptive Damping System, sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah, kot opcijo pa so voznikom ponudili še vrhunski avdiosistem Bang & Olufsen Hi-Fi sistem.

V ponudbi bosta še naprej tako coupe kot volante (kabriolet) različica, šeststopenjski menjalnik bo vgrajen standardno, za doplačilo pa bo na voljo tudi šeststopenjski avtomatski menjalnik touchtronic. Motor je šestlitrski dvanajstvaljnik, ki premore 345 kW/470 KM in 599 Nm navora, kar je dovolj za pospešek od 0 do km/h v 4,6 sekunde in najvišjo hitrost 305 km/h. Prenovljeni DB9 bo po prvih ocenah v Veliki Britaniji stal 168 tisoč evrov (kupe), kabriolet bo dražji, zanj bo treba odšteti 182.415 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.