Avto
842 ogledov

Britanska znamka, ki je emigrirala na vzhod, v slogu praznuje 100. rojstni dan

MG cyberster
1/6
MG
Na letošnjem festivalu hitrosti v Goodwoodu bo svoj stoti rojstni dan praznovala znamka MG, ki je večin svojega obstoja preživela kot britanska, zdaj pa svojo pot že nekaj let uspešno nadaljuje pod kitajskim pokroviteljstvom.

Na praznovanju bo izstopal predvsem novi električni roadster MG cyberster EV, ki bo načeloval tudi vsakoletni kiparski mojstrovini, ki jo za festival pripravlja kipar Gerry Judah in bo stala pred upravno palačo festivala.

MG cyberster | Avtor: MG MG

Pri MG-ju pravijo, da cyberster predstavlja novo generacijo zmogljivega avtomobila, ki bo v serijski različici na ceste zapeljal letos poleti. Kupili ga bomo lahko tudi v Sloveniji in sicer od jeseni dalje. V Goodwoodu se mu je ob predstavitvi pridružil tudi eden njegovih najbolj znamenitih prednikov, privlačni MGB roadster Mk I iz leta 1964, ki seveda ni imel električnega pogona, ampak je za pogon skrbel 1,8-litrski atmosferski štirivaljnik.

Ustanovitelj festivala hitrosti, vojvoda Richmondski, je povedal, da so navdušeni, da se po lanski svetovni premieri cyberstera MG letos vrača v Goodwood, kjer bo v slogu proslavil svojo stoletnico. To bo primeren poklon prvim 100 letom enega najstarejših in najbolj priljubljenih britanskih proizvajalcev, ki že dolgo sodeluje z Goodwoodom.

MG cyberster | Avtor: MG MG

"V letih 1948-1966 so bili avtomobili MG skoraj vedno prisotni na dirkališču, pred tem pa je moj dedek v tridesetih letih prejšnjega stoletja vodil ekipo MG in leta 1931 tudi zmagal na slavni dirki 'Double-Twelve Hour Race' v Brooklandsu," je povedal vojvoda.

In dodal: " Navdušili so ga njihova majhna masa, preprostost in premišljena tehnika -značilnosti, ki so še danes temelj znamke. MG-jeva 100-letna zgodovina skupaj z nenehnim prizadevanjem za inovacije se odlično ujema z letošnjo temo 'Horseless to Hybrid', ki priznava napredek na področju tehnologije in moči, ki je v zadnjih 130 letih oblikoval avtomobilski šport."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.