Avto
40 ogledov

Če imate črn avto, vam nekaj manjka

Morda bomo nekoč v prihodnosti vozili avtomobile, ki jim bomo z vrtenjem gumba s Žurnal24 main
Povej mi, kakšne barve je tvoj avto, in povem ti, kdo si. Raziskava kaže, da ljudem, ki vozijo avtomobile svetlejših odtenkov, primanjkuje samozavesti.

Raziskava tržne družbe CNW Market Research ruši mit, da ljudje v avtomobilih z vpadljivimi ali celo kričeče živimi barvami pokajo od zaupanja vase. Prav nasprotno, te barve po ugotovitvah raziskave z večjo verjetnostjo kažejo, da vam samozavesti primanjkuje. Res pa je, da so takšni vozniki praviloma živahnejšega vedenja.

 

Kako samozavestni ste, če je barva avtomobila ...

smaragdno zelena: 5,5 odstotka nad povprečjem
temno modra: 3,2 %;
siva: 1,2 %;
bela: povprečje;
bledo rumena: 3,7 % pod povprečjem;
oranžna: 4,1 %;
svetlo modra: 5,5 %;
živo rdeča: 8,3 %;
rdeča: 8,8 %;
črna: 14,6 %.

Raziskovalci trdijo, da so se prav na dnu barvne lestvice znašli vozniki črnih avtomobilov. Ko boste torej naslednjič videli koga v črnem BMW ali audiju, boste vedeli, da je njegovo prevozno sredstvo predvsem nadomestek pomanjkanja zaupanja vase. Nadpovprečno samozavestni pa so glede na raziskavo v povprečju vozniki s temnejšimi barvami, predvsem temno modro ali smaragdno zeleno.

Umirjene temne, spremenljive žive
Povezave z barvami je mogoče vleči tudi na drugih področjih voznikove osebnosti.
Tako naj bi umirjeni ljudje raje uporabljali manj vpadljive odtenke (črna, temno modra ali siva), medtem ko se z energijo nabiti ljudje, ki velikokrat menjajo razpoloženje, najbolje počutijo v kričečih barvah (oranžna, rdeča, živo rumena). Spet so nekje v sredini vozniki avtomobilov bele barve. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.