Avto
1218 ogledov

CES v težavah zaradi omikrona

BMW iX BMW
Zaradi različice omikron so Daimler, BMW, General Motors in številna druga podjetja v zadnjem trenutku odpovedala udeležbo na sejmu zabavne elektronike CES v Las Vegasu. Organizatorji sejma so zato prireditev skrajšali za en dan.

Tehnološki sejem CES predstavlja žarek upanja, da se bodo veliki sejmi vrnili na koledar prireditev, a je vse skupaj zamajala nova pandemična situacije v ZDA. V zadnjih dneh so Daimler, BMW, Continental, General Motors, Waymo in številna druga velika podjetja odpovedali svojo prisotnost v Las Vegasu.

Okvara na cesti še več jih bo Avto Avtomobili z vse več napakami

V ZDA je po raziskavi Reutersa število novih okuženih s covidom 19 v zadnjih osmih dneh naraslo na rekordnih 329.000.
Glede na nov val pandemije so v zadnjih dneh drug za drugim odpovedovali udeležbo na CES velikani, kot so Intel, Google, Amazon, največji svetovni proizvajalec osebnih računalnikov Lenovo in hi-fi velikan Harman. Vsi se bojijo širjenja okužbe med zaposlenimi.

General Motors je želel v Las Vegasu predstaviti nov model. Predstavila bi ga kar izvršna direktorica Mary Barra. Pri BMW so napovedali, da bodo odpovedali vse načrtovane dejavnosti na kraju samem, zato pa bodo organizirali prenos v živo iz Nemčije. Iz Daimlerja so sporočili, da so po obsežnih posvetovanjih odpovedali prisotnost Mercedes-Benza v Las Vegasu.

Mary Barra | Avtor: Reuters Reuters

Alfa romeo giulia veloce Razbili šank debato Avto ECU Testing: Elektronika v italijanskih avtomobilih boljša kot v nemških

Šov gre naprej

Kljub odpovedi "težkokategornikov" je v Las Vegasu še vedno prisotnih več kot 2200 razstavljavcev, so poudarili pri ameriškem industrijskem združenju CTA, ki je organizator CES.

Avto, prodaja, kupovanje, avtosalon Avto Slaba novica za kupce novih avtomobilov

Organizatorji sejma so se zato odločili, da se CES zaključi v petek. Lanski CES je bil izključno spletni dogodek, tokrat pa bo mešanica predstavitev v Las Vegasu in internetnih prenosov.

Audi A6 allroad Raziskava Avto Toliko so se zaradi elektronike podražili avtomobili

Nemško podjetje za elektroniko Bosch bo na primer v torek priredilo digitalno tiskovno konferenco. Specialist za čipe Qualcomm bo svoje nove izdelke kot običajno predstavil v plesni dvorani hotela v Las Vegasu.

CTA in njen šef Gary Shapiro sta dolgo upala, da bosta na varni strani z določitvijo, da morajo biti vsi udeleženci v celoti cepljeni. Zasnovali so tudi dvorane s širšimi prehodi in enosmernim prometom za obiskovalce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.