Avto
9895 ogledov

Češki delavci na nogah, "superba ne damo!"

Škoda superb Škoda
Sindikat delavcev Škode je zavrnil predlog skupine Volkswagen.

Pri skupini Volkswagen želijo del proizvodnje Škodine zastavonoše superba preseliti iz Češke v Nemčijo. Češki delavci pravijo, superba ne damo.

"Kategorično zavračamo možnost premestitve proizvodnje superba na drugo lokacijo izven Češke," so v izjavo za javnost zapisali pri Škodinem sindikatu. Pri Volkswagnu in v Škodi izjave sindikata niso želeli komentirati.

Škoda superb Škoda superb Avto Škoda superb, bravo za ta serijski gumb!

Škoda trenutno superba izdeluje v tovarni v Kvasinyju, kjer proizvajajo tudi SUV modela karoq in kodiaq, pa tudi Seatovo ateco. Škoda ima na Češkem še eno tovarno v mestu Mlada Boleslav, kjer je tudi globalni sedež podjetja.

Škoda superb sportline | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Škoda superb sportline Test: superb sportline Avto Superb sportline marsikomu povesi čeljust

Skupina Volkswagen in Škoda si prizadevata zaradi velikega zanimanja za Škodina vozila povečati proizvodnjo. Ena od rešitev bi bila selitev proizvodnje tudi izven Češke, s čimer bi razbremenili domače tovarne in skrajšali čakalne dobe ob nakupu avtomobila.

Sabine Schmitz Nürburgring Avto Kdo bi si mislil - škoda kodiaq postavil rekord na Nürburgringu

Vodja Škodinega sindikata, ki stoji na okopih, Jaroslav Povsik pravi: "Superb je naš zastavonoša in del našega DNA. Zanj moramo najti najboljšo rešitev. Superb je za vse nas zelo pomemben model. Ustvarja dobiček, ki ga bomo težko nadomestili."

Škoda karoq Avto Nova škoda octavia pred vrati

Škoda, nekoč tarča posmeha, je v 30 letih pod okriljem skupine Volkswagen postala močno dobičkonosno podjetje. V tem segmentu prekaša tudi tradicionalni premium znamki, kot sta Audi in BMW.

Komentarjev 4
  • jakec1575 13:09 15.september 2018.

    Tudi ogromno slovenskih delavcev na 600€ place lepo skrbi za dobre place nemskih delavcev, ko sestavne dele (luci, ogledala, sedezi itd.) dobavljajo po dampiski ceni in super dobicek poberejo nemske firme in dobre place dobijo nemski delavci. Toliko o tujih lastnikih.

  • jakec1575 13:07 15.september 2018.

    Latnik ima vedno vso pravico, se pa kaže, da znajo biti tudi nemci čisti balkanci, ko gre njih slabo in jih naščije slovanska škoda, ki ima bistveno boljšo prodajo kot nemci. In Nemci z visoko dodano vrednostjo superba sedaj želijo ...prikaži več rešiti nemske delavce, ceprav niso veliko prispevali v knowhow. Upam, da Čehom uspe.