Avto
3065 ogledov

Kdo bi si mislil - škoda kodiaq postavil rekord na Nürburgringu

Škoda kodiaq RS Škoda
Škoda kodiaq RS, prihajajoči serijski športni bi-turbo dizel, je za dobro reklamo najprej postavil rekord na slovitem Nürburgringu.

Brez skrbi, alfa romeo stelvio quadrifoglio ali pa porsche cayene turbo S sta še vedno edina suva, ki zmoreta Zeleni pekel prevoziti v manj kot osmih minutah, a gre pač za izrazito športno nastrojena športna terenca z več kot poltisočglavo konjenico pod pokrovom. 

Škoda karoq Avto Pet adutov češkega "švicarja", za katerim norijo Slovenci

Če pa iščete avto s sedmimi sedeži, ki lahko najhitreje odpelje voznika in šest sopotnikov skozi skoraj 21 kilometrov zavojev in ravnin Nürburgringa, potem je to škoda kodiaq RS. Testna voznica Sabine Schmitz, veteranka najzahtevnejših dirk, ki smo jo pred časom lahko videvali tudi v oddaji Top Gear, je postavila v kodiaqu RS čas 9 minut, 29 sekund in 84 stotink. 

Motor 2.0 BiTDI, ki smo ga že srečali v avtih znamke Volkswagen, v kodiaqu RS razvije moč 176 kW (239 KM) ter po zagotovilih čeških inženirjev zagotavlja dinamičen razmah moči in neposredno odzivnost, tudi pri nizkih vrtljajih. Kodiaq bo poleg octavie drugi model, ki bo pri Škodi nosil oznako RS, gotovo pa ne zadnji.

Kodiaqa RS bodo uradno vpeljali v prodajo po jesenskem avtosalonu v Parizu. O cenah se za zdaj lahko le ugiba.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.