Avto
19 ogledov

Četrta generacija clia vse bližje

Renault clio je najbolje prodajan avtomobil v Sloveniji. (Foto: Renault) Žurnal24 main
Renault bo čez leto dni na avtosalonu v Parizu predstavil četrto generacijo clia. Francozi napovedujejo dizajn, ki bo osnovan na emocijah, avtomobil pa naj bi naredil korak naprej prav v vseh segmentih.

Oblikovno bo povzet po konceptu DeZir, ki v primerjavi z aktualnim modelom obljublja bolj športne linije, avtomobil pa naj bi bil prav zato širši in nekoliko nižji.

Bolj bogata oprema in možnost personalizacije avtomobila naj bi clia približali modelom kot je citroën DS3. Kakovost bo večja tudi pri materialih v notranjosti, velika novost pa naj bi bil infotainemnt sistem, ki ga Renault razvija s podjetjem TomTom.

Kolikor je znano do zdaj naj bi bil novi clio na voljo zgolj s petimi vrati, saj pri Renaultu po pisanju tujih medijev naj ne bi bili zadovoljni s prodajo trivratne različice. Osnovno motorizacijo bo sestavljalo nekaj bencinskih in dizelskih agregatov, vključujoč 0,9-litrski trivaljni turboagregat, ki ga poznamo iz koncepta R-Space. Za razliko od ostalih malih modelov, clio ne bo ponujen v električni različici, tako, da ne bo kradel kupcev električnemu modelu renault zoe.

Ljubitelji clia bodo veseli informacije, da bo tudi naslednja generacija clia popestrena z izvedenko Renaultsport z manjšim turbomotorjem. Prihod clia v prodajne salone je pričakovati za konec prihodnjega leta.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.