Avto
30 ogledov

Clarkson se je posul s pepelom in globoko segel v denarnico

Jeremy Clarkson EPA
Afera zaradi napada Jeremyja Clarksona, ki ga je nenazadnje stala oddaje Top Gear, je končana: Clarkson se je znova opravičil napadenemu producentu, ki mu bo izplačal tudi zajeten kupček denarja.

Po poročanju BBC se je nekdanji voditelj oddaje Top Gear Jeremy Clarskon uradno še enkrat opravičil producentu Oisinu Tymonu zaradi incidenta lanskega marca, ki se je končal z okrvavljeno ustnico Tymona, suspenzom Clarksona in nato nepodaljšanjem pogodbe za naslednjo sezono BBC-jeve oddaje Top Gear. Posledično sta od voditeljstva odstopila tudi Richard Hammond in James May, oddaja pa naj bi se popolnoma v drugem formatu vrnila na spored čez nekaj mesecev.

Clarkson se je na Tymona spravil po napornem snemalnem dnevu, ko ga v hotelu, kjer so spali, ni pričakala postrežba, kot si jo je želel. K vsemu skupaj je prispeval še alkohol.

"Rad bi se znova opravičil Oisinu Tymonu za incident in posledice. Rad bi poudaril, da ni bil v ničemer kriv. Rad bi tudi jasno povedal, da so bili vsi pritiski, ki jih je doživljal kasneje zaradi tega dogodka, nepravični in da mi je žal, da je moral iti skozi vse to," je v izjavi dejal Clarskon in spomnil na vihar, ki se je nad Tymona zvalil zaradi odločitve vodstva BBC, da tokrat kontroverznemu Clarksonu ne bo pogledalo več skozi prste.

Oisin Tymon | Avtor: Profimedias Profimedias
"Vesel sem, da je zdaj ta zadeva končana. Oisin je bil vedno kreativni sestavni del oddaje Top Gear in mu želim vse najboljše tudi pri njegovih prihodnjih projektih."

Tymonovi odvetniki so potrdili, da sta obe strani dosegli poravnavo, ki poleg opravičila obsega tudi odškodnino. Čeprav nočejo govoriti o znesku, BBC navaja, da gre za vsoto "nad 100.000 funtov!" (130.000 evrov). 

Del tega zneska naj bi plačal tudi BBC. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.