Avto
2 ogledov

Da zaradi otroka ne bi skrenili s ceste

Fotografija je simbolična. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Otroke na dolgotrajnešjih vožnjah motivirajte s pogovorom ali različnimi igrami, ki so vezane na opazovanje pokrajine.

Dolgčas jim lahko za dlje časa preženete tudi s prenosnim DVD predvajalnikom. Povpraševanje po predvajalnikih, ki jih je mogoče pritrditi na hrbtno stran sprednjih sedežev s pomočjo posebnih torbic, je v porastu, so nam povedali v Big Bangu.

Cene predvajalnikov, s katerimi je mogoče gledati filme oz. risanke v običajnih formatih, poslušati glasbo ali zvočne knjige, se začnejo pri 90 evrih, za najkvalitetnejše je potrebno odšteti po 400 evrov in več. Priljubljene so tudi različne igralne konzole, ki so primerne za starejše otroke in stanejo od 150 evrov dalje. Mlajše otroke lahko zamotite z glasnimi igračami pisanih barv ali slikanicami.

Če vam digitalna zabava otrok ni pri srcu, se poslužite skupnega prepevanja ali katere izmed številnih iger, recimo ugibanje predmeta, ki si ga je zamislil ali opazil eden od udeležencev, iskanje tujih registrskih označb, značilnosti pokrajine in podobno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.