Avto
7570 ogledov

Dedič imperija Lego: "Še sreča, da nisem vzel rolls-royca"

Potopeljen avto Instagram
Enemu najbogatejših Evropejcev se je pod kolesi njegovega avta udrl led. A Danci mu ne bodo pozabili, kako je dogodek komentiral.

44-letni Anders Kirk Johansen je eden od dedičev danskega imperija LEGO. "Princ" življenje zajema z dobršno žlico, predvsem so njegova strast dragi avtomobili. Prav Danska pa je tista evropska dežela, kjer so že čisto običajni avtomobili močno obdavčeni in s tem neprimerno dražji kot drugod po EU, kaj šele luksuzni. 

Pred dnevi je na Instagram profilu objavil fotografijo, na kateri je njegov mali ljudski off-road suzuki jimny, na pol potopljen v zaledenelem kanalu. Led očitno ni več zdržal enega od poskusov Johansonovih kratkočasnih vragolij. "Še dobro, da nisem vzel rolls-royca." je ob fotografiji zapisal Johanson. 

Takšnega odziva verjetno ni pričakoval, saj je na socialnih omrežjih po njem padlo z vseh strani. Negativni komentarji so se spraševali, kako lahko na uničen avto gleda tako brezbrižno. Še posebej ostra je bila poslanka iz stranke zelenih Pernille Skipper: "Tu je avto za četrt milijona [danskih kron] padel skozi led, milijarder pa misli, da je smešno." Danska krona velja okoli sedem evrov.

Nekateri pa so se Johansenu postavili tudi v bran, kar je Skipperjevo še dodatno podžgalo. "Presenečana sem, koliko ljudi je priprvaljeno braniti milijarderja. Seveda, človek lahko počne, kar ga je volja. A še vedno je zelo neumno tako metati denar stran," je komentarje povzel De24.

"Morda si tako 'na izi', ker nisi sam zaslužil svojega denarja," pa je dodal Rasmus Stoklund iz stranke socialnih demokratov. 

Šlo je tako daleč, da je Anders Kirk Johanson sklenil zbrisati svoj komentar in se zavil v molk. Johanson je nečak šefa koncerna LEGO Kjelda Kirka Kristiansena in pravnuk ustanovitelja. Njemu, materi in njegovima bratoma je bila izplačana velikodušna dediščina, ki so jih uspešno investirali. Izven meja svoje domovine pa je znan tudi kot lastnik obširne zbirke zelo dragih in redkih avtomobilov. Njegovo premoženje cenijo na okoli 160 milijonov evrov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 13:41 22.februar 2021.

    @pacioti, drži, gre za napako v članku. 7 kron je 1€ in ne obratno, torej Jimny stane na Danskem 36k€. Je še zmeraj res zelo veliko v primerjavi s preostankom EU, ampak to je zaradi Danske 100% obdavčitve avtomobilov (so ...prikaži več cene avtomobilov torej skoraj 2x kot drugje).

  • pacioti 23:38 20.februar 2021.

    Suzuki jeep,četrt miljona kron,ena krona pa 7 evrov!A ni mal preveč za tak avto?