Avto
5144 ogledov

Delovni mercedesi v Sloveniji dosegli rekord

Mercedes-Benz eActros 600 Mercedes-Benz
Tovornjaki z zvezdo so pri nas izjemno priljubljeni, generalni uvoznik je dosegel doslej še nikoli presežen mejnik.

Kot so sporočili s podjetja Autocommerce, ki je generalni uvoznik tovornih vozil Daimler Truck AG v Sloveniji, so dosegli nov prodajni rekord. V letu 2023, natančneje na dan 29.11.2023, je podjetje prodalo kar 505 tovornih vozil Mercedes-Benz, kar je največje število v zgodovini poslovanja družbe doslej.

S tem je Autocommerce postal tudi vodilni ponudnik tovornih vozil v Sloveniji z 22,2% tržnim deležem. Skoraj vsako četrto novo prodano tovorno vozilo na slovenskih cestah je torej znamke Mercedes-Benz.

Unimog | Avtor: Mobile.de Mobile.de

Tovorna vozila MercedesBenz so namenjena različnim segmentom prevozništva, od distribucije do gradbeništva, od logistike do mednarodnega transporta in javnega sektorja.

Med 505 prodanimi vozili je prevladoval model actros, ki je bil prodan v 266 primerkih, sledil mu je model arocs s 167 prodanimi vozili. Preostalih 72 vozil je bilo razdeljenih med modele atego, econic in unimog.

Model actros L, ki predstavlja paradnega konja Mercedes-Benz Trucks ponudbe, je v letu 2023 osvojil tudi naziv Slovenski tovornjak leta 2023. Rasto Oderlap, direktor podjetja Autocommerce. Za naslednje leto v podjetju napovedujejo nadaljnjo rast prodaje, hkrati pa tudi uvedbo prvih električnih gospodarskih vozil znamke Mercedes-Benz na slovenski trg.

dezurni@styria-media.si 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.