Avto
131 ogledov

Digitalni stroji bodo vžgali motorje za četrtfinale

Digitalno prvenstvo v motošportu AŠ2005
S koncem julija so se zaključile kvalifikacije v pokalnem prvenstvu v krožno hitrostnih dirkah AŠ 2005, ki temelji na priljubljeni igri Gran Turismo Sport. Najhitrejši čas je postavil Uroš Rašič.

V polfinale se je uvrstilo 28 voznikov. Igralci so morali z dirkalnikom Aston Martin V12 Vantage GT3 v času kvalifikacij doseči najboljši čas na virtualnem dirkališču Red Bull Ring. Tekmovalna proga deluje na papirju preprosta, a je tehnično zelo zahtevna in tako v resničnem svetu zahteva popolno zbranost voznika, kot tudi v sami igri.

Uroš Rašič, ki nastopa pod vzdevkom MnT_NissmanR32 je s časom 1:29,880 dokazal, da se na omenjeni avstrijski progi počuti najbolj domače. Postavil je najhitrejši čas pred Klemnom Jugom (1:30,010). Da bodo polfinalne in finalne dirke polne akcije priča dejstvo, da je najhitrejših 12 voznikov izjemno skupaj z doseženimi časi, saj jih loči manj kot sekunda na krog.

Polfinale lahko pričakujemo že kmalu, v septembru. Najboljših 12 se bo naposled udarilo na štirih finalnih dirkah, ki se bodo odvile med 24. oktobrom in 22. novembrom 2020. Prav vse dirke bo mogoče spremljati v živo preko YouTube kanala tehničnega partnerja Playgame.si. Skupni zmagovalec pokalnega prvenstva bo zastopal Zvezo za avto šport – AŠ 2005 na tekmovanju FIA Motorsport Games v razredu Digital, ki bo v Marseillu in Paul Ricardu oktobra 2021.

Digitalno prvenstvo v motošportu | Avtor: AŠ2005 AŠ2005

Dirkaška igra Gran Turismo Sport je sicer ena najuspešnejših dirkalnih iger na svetu zadnjih 23 let, odkar je bila na trg poslana prva izvedba in se lahko zadnjo aktualno verzijo igra na konzoli PS4. V zadnji izvedbi je bila prodana v preko 8 milijonih izvodov. Vsebuje preko 80 različnih dirkališč in vključuje 325 različnih avtomobilov. Zaradi izjemne popularnosti velja za eno
najkonkurenčnejših virtualnih okoljih za dirkanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.