Avto
1 ogledov

Do zmage v debelih podplatih

1/28
Žurnal24 main
Tanja Žagar je potrdila rek, da se strup skriva v malih steklenicah, saj je s časom 28.85 suvereno premagala tekmece v četrti tekmi Žurnalovega kartinga zvezd.
Pevka je na pisto v karting centru BTC prišla obuta nič kaj športno, na nogah je imela sandale z debelim podplatom. Na začudene poglede in opazke je odgovarjala, da je pač manjše postave in da lahko le tako pritiska na plin in zavoro. Njena taktika se je izkazala za pravilno, saj je zelo suvereno obvladovala kart in Viliju Resniku, Zlatku in Tejči ni dovolila, da bi se ji približali.

 
 

Vedela sem, da bom hitra, saj sem že nekajkrat sedla v kart, pred tremi leti pa sem tudi odpeljala dirko seicento pokala v Slovenski Bistrici. Na zmago sem sicer potiho upala, a sem bila nad njo kljub vsemu presenečena. V finalu si obetam hujšega boja, tako da bo še zanimivo.

Tanja Žagar

 

Še najbližje ji je bil Vili Resnik (29.38), ki pa je kar nekaj časa in koncentracije porabil v dirkaških in verbalnih spopadih z Zlatkom, zato je nekajkrat občutil tudi trdoto ograje ob pisti. Debitant Zlatko (30.29) je med dirko vidno užival, verjetno se mu je vmes porodila tudi kakšna nova rima, zelo pogumno se je držala tudi Tejči (30.61).

Kot se spodobi, je četverica glasbenikov po tekmi Tanjino zmago zalila s šampanjcem. Nad njeno vožnjo je bil navdušen tudi profesionalni dirkač Vladimir Stankovič, saj je zgovorna pevka z najboljšim časom v dosedanjih dirkah Žurnalovega kartinga zvezd jasno napovedala, da je ena glavnih favoritinj za finalno zmago. Glasbeniki so si po naporni dirki baterije napolnili s kulinaričnimi specialitetami, ki so jih pripravili v Restavracija Rezka, ki se nahaja na Šmartinski ulici 134 a. (Fotogalerija zakulisja kartinga z glasbeniki bo objavljena v petek).

Da vožnja karta niti malo ni moški šport, nakazuje trenutno razmerje zmagovalcev v dosedanjih dirkah, saj je prometni minister Patrick Vlačič edini moški zmagovalec. Družbo v oktobrskem finalu mu bodo delale misica Tina Gaber, športnica Alenka Bikar, pevka Tanja Žagar in še predstavnik estradnikov. Ti bodo po poletnem premoru dirkali na začetku septembra.

Fantje, ne delajte si utvar. Tanja resnično ni hitra le z jezikom, temveč tudi za volanom. © Boštjan Tacol

 
Dekleva ni dopustil presenečenja
Ob robu tekme glasbenikov je potekala tudi dirka, v kateri je osem Žurnalovih bralcev izzvalo profesionalnega dirkača Igorja Deklevo. Dekleva, ki je sicer bolj navajen vonja po bencinu in drsenja skozi ovinke s predelanimi serijskimi vozili, je z električnim kartom vseeno uspel premagati izzivalce. Med njimi pa je bilo nekaj takšnih, ki so Igorju pošteno dihali za vrat in so bili iz kroga v krog hitrejši. Kdo ve, kako bi se razpletlo, če bi dirka trajala nekaj krogov dlje.

Rezultati dirkaškega izziva:

1. Igor Dekleva 28.15
2. Tomaž Škvorc 28.54
3. Miha Fabijan 28.64
4. Miha Novak 28.71
5. Zmago Logar 28.73
6. Uroš Dolenc 29.19
7. Matej Dolenc 29.54
8. Aljaž Hribar 29.70
9. Jure Radmilovič 31.30


Izmed tistih, ki ste pravilno napovedeali zmago Tanje Žagar, bomo v prihodnjih dneh izžrebali tri nagrajence. Imena bomo objavili takoj, ko bomo prejeli vse kontaktne podatke izžrebancev. Kot je znano, je glavna nagrada mobilnik LG KC910 RENOIR, druga bluetooth slušalka LG, tretji nagrajenec pa bo prejel paket energijske pijače DARK DOG.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.