Avto
104 ogledov

Dober odziv seniorjev na obnovitev znanja vožnje

Janez Platiša in Danijel Granda AMZS
Vozniki seniorji so imeli pretekli teden pod vodstvom inštruktorjev varne vožnje in šol vožnje možnost brezplačno obnavljati svoje vozne sposobnosti.


"Vožnja z inštruktorjem je bila zelo zanimiva, izvedel sem kar precej novih stvari, predvsem na področju zaviranja, ABS, vožnje v ovinek in drže volana. Nova izkušnja se mi je zdela uporabna,"
je dejal Janez Platiše, ki je svoje znanje preverjal na poligonu varne vožnje AMZS Centra varne vožnje na Vranskem.

Platiša je bil eden od 30 seniorjev voznikov, ki je minuli torek pod vodstvom inštruktorjev AMZS obnavljal svoje znanje na Vranskem. "Nad odzivom smo bili zelo zadovoljni. Starostniki vedo, da imajo težave z vožnjo, vendar si težko to priznajo in se odločijo poiskati pomoč," pravi inštruktor varne vožnje Brane Legan, ki je dejal, da so se z vozniki najprej pogovorili o njihovih težavah in jih v praksi poskušali odpraviti. "Posvetili smo se osnovam. Pokazalo se je, da so se s krožišči sprijaznili in jih tudi sprejeli ter se naučili v njih voziti, težave pa imajo še vedno pri sami vožnji. Gre za tehniko obvladovanja. Moram priznati, da sedijo dobro, vendar predaleč od volana. Radi imajo stegnjene roke, zato težko pravočasno reagirajo v kritičnih situacijah," dodaja Legan.

Organizatorji so bil izredno zadovoljni z odzivom različnih omrežij za seniorje; idejo so podprli in promovirali: ZDUS; seniorji.info, penzionist.info; vzajemnost.si; MATIjA, mojaleta.si, Hiša sadeži družbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.