Avto
50 ogledov

Dokaz, zakaj s petkami ne za volan

Vožnja v japonkah. Žurnal24 main
Poletje je še posebej čas, ko se marsikdo za volan usede v neprimerni obutvi. Video prikazuje, kaj je sledilo, ko se je neki voznici zataknila petka za stopalke.

Spodnji video prikazuje, kako je avtomobil z druščino v krožišču nenadoma začel pospeševati vse do bridkega konca... Komentar pod videom pojasnjuje, da so bile vsega krive visoke pete voznice.

Ne le visoke petke, tudi "japonke", cokle, natikači in druga podobna obutev za volan ne sodijo. Obutev bistveno vpliva na zavorno pot vozila, opozarjajo strokovnjaki za varno vožnjo. Med zaviranjem v sili je namreč zavorna pot odvisna od moči pritiska na stopalko za zavoro. Pri japonkah in podobnih obuvalih pa je zaradi slabega oprijema s stopalom zelo nevarno, da v kritičnem trenutku noga zdrsne. Podobno je z obuvali z visokimi petami, saj ne nudijo dobrih povratnih informacij med stopalom in stopalko. 

Precej boljša izbira v vročih dneh od zgoraj naštetih so denimo sandali, saj zaradi paščkov oklepajo celotno stopalo. Če se modi ne morete odpovedati, imejte s seboj vedno ustrezno obutev, v katero se boste preobuli med vožnjo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • KOJAK 16:51 05.julij 2015.

    ha ha ha... dej da ne boš pozabil dihat!

  • h3o 16:40 05.julij 2015.

    še za banko oropat niso dobre :D

  • h3o 16:35 05.julij 2015.

    sem sam nosil japonke. Velikokrat skoraj zvil gleženj, na plaži so neuporabni na cesti so neuporabni na njivi so neuporabni, noga smrdi, postane umazana, imaš stopala izpostavljena soncu. kje je sploh kaj pozitivnega v teh japoknkah? tako lahke so da ...prikaži veča ti jih veter odnese. Za na motor niso, za na kolo niso, za v avto niso, pa še glasne so ko hodiš. Kamenček ti lahko pride med stopalom in podlago. Z njimi ne moreš teči, naprimer. Japonk ne moraš nositi z nogavicami naprimer. Japonke so najbolj neumna butasta neuporabna obutev