Avto
3260 ogledov

Dostopen trik, kako ohraniti avto, kot bi ravno prišel iz salona

Toyota ProTect Toyota
Avto lahko v resnici ostane večno mlad. Samo s Toyota ProTect ga morate zaščititi.

Si predstavljate, da bi imel vaš avto nevidni ščit, ki bi ga od zunaj varoval pred praskami, vremenskimi vplivi in nepridipravi? Notranje površine in tkanine pa pred umazanijo in prahom? Lak na vašem avtu bi vedno ostal kot nov, notranje tkanine in površine pa ohranjene, kot da bi avto šele prišel iz tovarne. In platišča bi se vedno svetila, kot da so bila ravnokar oprana. 

Vse to je mogoče z revolucionarnim keramičnim nanosom Toyota ProTect. Gre za inovativno tehnologijo, ki sta jo v skupaj razvila Toyota in ameriška vesoljska agencija Nasa. Toyota ProTect je premaz na osnovi silicija, ki nudi visokokakovostno zaščito površin na vozilu.

Toyota ProTect | Avtor: Toyota Toyota

Vzemimo primer laka na avtu. Ta ima funkcijo zaščitnega sloja, ki varuje barvo in pločevino pred zunanjimi vplivi. Z leti pa lak izgubi svojo funkcijo, zaradi vplivov sončnih žarkov, dežja, snega, ledu, soli in drugih atmosferskih dejavnikov sonca postane porozen, voda pa začne prodirati skozenj do pločevine. Barva oksidira, avto zbledi. Lesk bi barvi lahko povrnili le s poliranjem, ki pa bi dodatno odstranilo del sloja zaščitnega laka. Dolgoročno je pločevina izpostavljena vlagi, kar privede do rjavenja.

S tehnologijo Toyota ProTect je lak bistveno bolje zaščiten. Za razliko od običajnih načinov poliranja in voskanja laka že samo en karamični nanos Toyota ProTect kar pet let zagotavlja popolno brezskrbnost. Preprečuje oksidiranje, predvsem pa ohranja debelino laka. 

Toyota ProTect tvori izredno trdno molekulsko vez z lakom vašega avtomobila in na ta način ustvari izjemno odporno zaščito. Tako je lak zaščiten pred drobnimi kamenčki, kislim dežjem, soljo in žarki UV. Poleg tega skrbi tudi za bleščeč videz, hkrati gladka površina omogoča učinkovito odtekanje vode in hitro sušenje. 

Pri vsem skupaj še zdaleč ne gre le za bleščeč videz vašega avtomobila. Po zaslugi nanosa Toyota ProTect bo vaše vozilo vrsto let v odlični kondiciji, s tem pa se bo tudi učinkovito ohranjala njegova vrednost, ko ga boste v prihodnosti želeli zamenjati ali prodati. Morebitni kupci bodo takoj prepoznali, da je bilo vaše vozilo dobro vzdrževano. 

Toyota ProTect | Avtor: Toyota Toyota

S Toyota ProTect je mogoče zaščititi tudi notranjost. Nezaščiteni sedeži in tepihi vpijejo različne tekočine in umazanijo, ki ustvarjajo trdovratne madeže. Sčasoma se ta umazanija zažre v tkanino in ostanejo trajni madeži, ki niso le grdi, temveč tudi znižujejo vrednost avta. S posebno formulo Toyota ProTect je mogoče notranje tkanine zaščititi pred umazanijo in prahom. 

Predvsem pa omogoča enostavno odstranjevanje različnih snovi, ne da bi pri tem na tkanini ostali madeži. Notranjost bo ostala kot nova. 

Toyota ProTect | Avtor: Toyota Toyota

Tretja možnost za uporabo Toyota ProTect pa so platišča. Zaščitni sloj jih ohranja čista in svetleča ter preprečuje, da se zavorne saje in cestna umazanija prijemajo površine.

Vse podrobnosti o tem, kako vaše vozilo, ne glede na znamko, zaščititi s Toyota ProTect sistemom, preverite v prodajnih salonih Toyote