Avto
748 ogledov

Družba AMZS ima novega direktorja

Zoran Milošević AMZS AMZS
Predsednik Avto-moto zveze Slovenije in predsednik nadzornega sveta AMZS d. d. Andrej Brglez je ob imenovanju Zorana Miloševiča za novega direktorja družbe AMZS izrazil prepričanje, da je izbrani kandidat glede na njegove dosedanje delovne izkušnje, kompetence in znanja za AMZS izjemna pridobitev.

"Da bo AMZS na področju varne in brezskrbne mobilnosti še naprej prva izbira svojih članov in tudi drugih udeležencev v prometu ter uspešen zagovornik njihovih interesov, mora že danes skrbeti za razvoj storitev in produktov, ki jih bomo za trajnostno mobilnost potrebovali jutri, hkrati pa nadalje krepiti pomoč na cesti, ki je že več kot 60 let ena njegovih najpomembnejših in prepoznavnih storitev. To je najboljše zagotovilo, da bo AMZS ohranil svojo neprecenljivo družbeno vlogo, ki jo v slovenskem prostoru opravlja že več kot 110 let, do svojih članov in strank pa tudi v prihodnjih desetletjih izpolnjeval zavezo »Radi pomagamo«," je dejal Andrej Brglez.

Tako bo AMZS po njegovih besedah tudi v dobi novih tehnologij in digitalizacije dostojen naslednik pionirjev slovenske mobilnosti: "ki so se leta 1909 začeli združevati v nacionalni avtomobilski klub, ker so delili prepričanje, da lahko s povezovanjem, medsebojno pomočjo in solidarnostjo prispevajo k boljši in varnejši mobilnosti."

AMZS tehnični pregled | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Verjamem, da bom s svojimi izkušnjami, predvsem pa z delom v AMZS upravičil izkazano zaupanje in da bomo s sodelavci ter drugimi deležniki z iskreno partnersko strateško naravnanostjo krepili AMZS s ciljem še boljše uporabniške izkušnje, ob tem pa zasledovali operativno optimizacijo in digitalizacijo poslovanja", je ob imenovanju povedal novi direktor družbe AMZS Zoran Miloševič.

AMZS s 435 zaposlenimi

Avto-moto zveza Slovenije je AMZS d. d. ustanovila leta 1996. Danes ima v 30 centrih po vsej Sloveniji 435 zaposlenih. Najpomembnejše storitve, ki jih opravlja za člane AMZS in druge udeležence v prometu, so: tehnični pregledi, sklepanje avtomobilskih zavarovanj, storitve registracije vozil, opravljanje pomoči na cesti, prevoz vozil, mehanične, vulkanizerske storitve in druge tehnične storitve, izvajanje programov varne vožnje in zakonsko predpisanih usposabljanj za voznike, oddajanje prostorov v najem ter prodaja potrebščin za avtomobiliste in njihova vozila.