Avto
30308 ogledov

Država vam bo vrnila več denarja

Prometno dovoljenje Andrej Leban
V petek prične precejšnja novost pri registraciji vozil. Dobro je vedeti zanjo.

S 1. junijem  se prične letna dajatev za motorna vozila obračunavati po novem modelu in sicer se bo prešlo iz mesečnega obračuna na dnevni obračun. 

S tem bo uveljavljeno dnevno vračilo plačane letne dajatve, kar v praksi pomeni posredno znižanje stroškov za lastništvo vozil. 

Opozorilne lučke Avto 5 presenetljivih napak pri še skoraj novih avtih

Lahko zgolj za kavico ali pa precej več

Lani oktobra je začel veljati novi zakon o dajatvah na motorna vozila, ki je določil, da se člen glede letne dajatve prične uporabljati z junijem 2018.

Doslej se je sorazmeren delež vrnjene dajatve določil v višini dvanajstine letne dajatve za vsak začeti mesec, v katerem je vozilo začasno registrirano. To pomeni, da so tisti, ki so vozilo odjavili na začetku meseca, bili precej na slabšem v primerjavi s tistim, ki je isto storil zadnje dni meseca.

Za avto s prostornino med 1.350 in 1.800 kubičnimi centimetri je letna dajatev 96 evrov, torej bo lahko lastnik na boljšem za do osem evrov. Pri prostornini nad 4.000 kubičnimi centimetri (letna dajatev 565 evrov) pa je lahko lastnik na boljšem celo do 47 evrov. Še veliko večji prihranki so pri tovornih vozilih. 

Žarnice in LED luči Slovenska bizarnost Avto Aleluja, (morda) ne bo več treba imeti rezervnih žarnic v avtu

Tako kot doslej obstaja tudi možnost, da lahko vozniki novejših avtomobilov (ali drugih vozil), pri katerih si tehnični pregled ne sledi vsako leto (sistem 4-2-2-1), letno dajatev plačajo vnaprej za obdobje, daljše od enega leta, vendar največ za obdobje veljavnosti prometnega dovoljenja. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • zafowula 16:20 04.junij 2018.

    Google mi plača € 7283 do € 8257 na mesec za spletno delo od home.i so v tem mesecu ustvarili € 29624 spletnega dela od doma. Večina posebnih stvari je zelo zanimivo, da je delo samo preveriti nekaj spletnih strani ...prikaži več in nič drugega. Uživajte ves čas in denar svoboden, tudii neverjetnaa kariera v življenju .... Oglejte si več tukaj ........ ❥ ❥❥ ❥❥❥ www.Money46.Com