Avto
9 ogledov

Ducatijev lepotec

Ducati diavel
1/33
Žurnal24 main
Ducati je predstavil model diavel, ki je, kot pravi tovarna, mešanica treh motociklov. Gre za zmogljiv in predvsem vpadljiv stroj.

Tovarna diavela oglašuje kot motor z novo obliko, močjo in stilom. Je mešanica "naked" motorja, križarke in športnika.

Več v GALERIJI

Gre za motor zajetnih mer, tehtnica pa pokaže konkretnih 210 kilogramov. Vseeno prvi vtisi motoristov, ki so ga lahko že preizkusili, kažejo, da gre za lepo vodljiv stoj, ki je seveda tudi presneto hiter. Za pogon namreč skrbi dvovaljni, vodno hlajeni agregat Testastretta s 1.200 ccm in 118 kW moči pri 9.500 vrtljajih. Navora je za 127,5 Nm pri 8.000 vrtljajih.

Moč se prenaša prek šeststopenjskega menjalnika in mokre sklopke. Sprednje zavore v premeru merijo 320 mm, zadnji diski pa 265 mm.

Dizajnu so Italijani tradicionalno posvetili veliko časa, okvir je sestavljen iz cevi, pečat daje še velik izpušni sistem, ki doda nekaj dodatnih kilovatov v primerjavi z drugimi Ducatijevimi motorji s Testastretto agregatom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.