Avto
21 ogledov

Dve leti ne sme uporabljati telefona

Mobilnik med vožnjo Profimedias
Sodišče je 23-letnico, ki je zaradi nezbrane vožnje povzročila smrt kolesarke, med drugim obsodilo na dvoletno prepoved uporabe mobilnega telefona.

Mitzi Nelson iz  ameriške zvezne države Michigan je lani septembra povzročila hudo prometno nesrečo. Medtem ko je pisala SMS sporočilo na svojem mobilnem telefonu, je spregledala 35-letno Jill Bylich in jo zbila. Kolesarka, ki je v času nesreče vozila ob desni strani cestišča, nosila čelado in svetleč odsevnik, je zaradi posledic trka z avtom umrla. Policija je ugotovila neposredno povezavo med razlogom za nesrečo in uporabo mobilnika v času vožnje.

PREBERITE ŠE:

Sojenje je bilo zelo čustveno, med drugim je mož pokojnice v nekem trenutku pristopil do Nelsonove in jo objel ter s tem pokazal, da ji odpušča, četudi je njeno dejanje vzelo mati njegovih dveh otrok. "Obžalovanje, ki ga doživljam, je nepopisno," je dejala Nelsonova.

Sodnik je Mitzovo obsodil na zaporno kazen 90 dni s poskusno dobo dveh let ter na 150 ur družbenokoristnega dela. V tem času bo dekle o svoji izkušnji govorila mladim po okoliških šolah in jim skušala na svoji tragediji dokazati, kako nevarno početje je nezbrana vožnja z mobilnikom v roki. 

Sodnik pa je Mitzovi naložil še eno kazen. "Mislim, da nimate samoumevne pravice do mobilnika. Mislim, da je to privilegij," je dejal in določil, da Mitzova dve leti ne sme uporabljati mobilnega telefona. Kjerkoli. Njen odvetnik je dejal, da se Nelsonova na kazen verjetno ne bo pritožila in da verjetno telefona v prihodnje ne bi želela uporabljati niti, če sodnik tega ne bi sam določil.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:52 08.junij 2015.

    zgleda ji je blo res žal sam...ja vseen to ne opravičuje take malomarnosti..telefon nimaš kej uporabljat na cesti.