Avto
17 ogledov

Električni volt v ZDA 41 tisoč $

chevrolet
1/13
Žurnal24 main
General Motors je začel sprejemati naročila za model volt, električno vozilo z do 500 kilometrov razširjenega dosega. V Evropo pride v drugi polovici 2011, cene za sedaj neznanka.

Chevrolet je včeraj začel s predprodajo prvega električnega vozila na trgu, ki z enim polnjenjem akumulatorja prevozi več kot 500 kilometrov. Letos bo Volt na voljo le v ZDA, že v drugi polovici prihodnjega leta pa ga pričakujemo tudi v Evropi in na Kitajskem. Slovenski uvoznik je glede cen in rokov dobave še zelo skop z informacijami, edino kar lahko z zagotovostjo zapišemo je, da bo "evropski" volt zagotovo dražji od "ameriškega".

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Za pogon na poti dolgi do 60 kilometrov skrbi 16 kWh litij-ionski baterija, Ko se ta izprazni, začne delovati generator, ki tako napaja Voltovo električno pogonsko enoto še za dodatnih 450 kilometrov, pri polnem rezervoarju goriva.

Prvih 4.400 ameriških kupcev bo poleg 120 voltnega napajalnega kabla , s katerim bodo lahko volta napajali neposredno iz domače standardne električne vtičnice, prejelo 240V napajalno postajo. Slednje je del vladnega programa za namestitev 15.000 240V domačih napajalnih postaj v ZDA.

Posebnost bo predstavljala tudi garancija za 16 kWh litij-ionska baterijo, ki znaša osem let ali za 160.000 prevoženih kilometrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.