Avto
68 ogledov

Evropski avto leta 2016 je opel astra

Opel astra Opel
Na poseben dan, kot je današnji 29. februar, je čas za posebno nagrado. Evropski avto leta bo izbran še to popoldan med sedmimi finalisti. To je postala opel astra.

Evropski avto leta je poleg svetovnega avta leta najbolj znana mednarodna nagrada v svetu štirih koles, že nekaj let pa zmagovalca razglasijo dan pred pričetkom avtosalona v Ženevi. 

Širši seznam 35 kandidatov se je konec lanskega leta skrčil na le sedem imen:

Audi A4

BMW serija 7

Jaguar XE

Mazda MX-5

Opel astra

Škoda superb

Volvo XC90

Žirija novinarjev iz evropskih medijskih hiš je vse izbrane avte še enkrat preizkusila, njihova odločitev pa je postala znana, ko so združili skupaj vse podeljene točke. 

Čeprav je bil na začetku točkovanja dolgo časa v prednosti švedski volvo XC90, je opel astra nato prešla v vodstvo, ki ga ni več izpustila iz rok. Zmagala je s 309 točkami prednosti. Astra je žirijo prepričala predvsem zaradi svojega napredka pri zniževanju mase in izboljševanju učinkovitosti, hkrati potnikom ponuja veliko udobja in varnosti. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.