Avto
46 ogledov

Felix Baumgartner divjal 300 km/h, nato je šla sklopka

Baumgartner Laureus Rio de Janeiro podelitev nagrada priznanje EPA
Felix Baumgartner, tisti človek, ki je skočil iz vesolja, je po avtocesti divjal z več kot 300 km/h in posledično uničil sklopko na svojem lepotcu.

Ekstremni športnik Felix Baumgartner velja za najhitrejšega človeka na svetu, saj je oktobra 2012 pri skoku iz višine 39 kilometrov nad Zemljo po poti dosegel neverjetno hitrost 1.357 km/h. 

BASE skakalec pa je odvisnik od adrenalina očitno tudi, ko ima noge trdno na tleh, saj je pred dnevi objavil fotografijo svojega forda GT, naloženega na avtovleko. 

"Mislim, da sem malce pretiraval sinoči na nemških avtocestah. Po dveh urah 'stopalke do deske' in nekajkrat 3xx na števcu je odpovedala sklopka. A še vedno ljubim ta avto!" 

Komentatorji na njegovem Facebook profilu nad bahanjem 47-letnega Avstrijca niso bili ravno navdušeni in so kritizirali početje, pa čeprav nemške avtoceste dovoljujejo hitrosti brez omejitev. 

Drugi so se šalili z Baumgartnerjem in mu predlagali, naj si kupi porscheja.

Že prva generacija parala "gate"

Ford GT, o katerem je Baumgartner v preteklosti delil že veliko slik na svojem omrežju, je še prva generacija iz sredine prejšnjega desetletja. Poganja ga 5,4-litrski V8 s kompresorjem polnilnega zraka, ki zmore 410 kW (558 KM). Izdelali so jih nekaj prek štiri tisoč. 

Druga generacija forda GT šele dobro prihaja na ceste in je veliko bolj ekskluzivna, saj jih bodo izdelali le 250. V6 turbo motor ima 450 kW (600 KM) moči.

dezurni@zurnal24.si

Dan za varen avto

Dan za varen avto