Avto
31 ogledov

Ferrari objavil avtomobile za leto 2040

Ferrari prihodnosti
1/14
Ferrari Top Design School
Skupina študentov iz francoskega ISD-Rubika iz Valenciennesa je na oblikovalskem natečaju, ki ga je priredil Ferrari, osvojila nagrado "Gran Premio Assoluto" za koncept ferrari manifesto.

V Maranellu so želeli mlade oblikovalce z natečajem spodbuditi, da pogledajo v prihodnsot in skreirajo svoje kreacije, oziroma si ustvarijo svoj pogled, kako naj bi bila videti ferrarijeva vozila čez 25 let, oziroma leta 2040.

Zanimanje za ferrarijev natečaj je bilo veliko, saj se je nanj prijavili kar 50 oblikovalskih šol iz vsega sveta, ki slovijo za najbolj prestižne. Tako so organizatorji že sredi decembra lani izbrali finaliste, to pa so bili študentje iz Univerze za kreativne študije iz Detroita, Univerze Hongik iz Južne Koreje, študentje na Hochschule Pforzheim iz Nemčije in predstavniki ISD-Rubika iz Valenciennesa v Franciji.

Prepričal jih je inovativen način vstopanja v vozilo

V finale se je uvrstilo 12 konceptov, po trije iz vsake univerze. Prva nagrada za koncept ferrari manifesto je romala v roke študentov ISD-Rubika iz Valenciennesa . Žirante, vključno z dirkačem moštva Ferrari v formuli 1 Sebastianom Vettlom, je navdušil dizajn in tudi inovativen način dostopa v potovalno kabino.

Nagrado je prejel tudi ferrari FL Romana Egorova, študenta iz Pforzheima. To je bil edini koncept, ki je temeljil izključno na notranjosti vozila. tretja nagrada "premio speciale" je pripadla študentom iz Seula.

Žirijo so sestavljali Ferrarijevi oblikovalci, dirkači in tudi zbiratelji vozil znamke Ferrari.

Ferrari FL

Ferrari manifesto