Avto
21 ogledov

Ferrari storil bogokletje, a za dober namen

Ferrari laferrari Ferrari
Ferrari je prelomil napovedi in izdelal še petstoti model laferrari. S tem je kršil pravilo, da je vedno potrebno izdelati en avto manj, kot je na voljo kupcev. A kupec dodatno izdelanega superšportnika bo storil nekaj dobrega.

Ferrari je doslej strogo zagovarjal idejo ustanovitelja Enza Ferrarija, da se morajo kupci za njegove najprestižnejše modele "tepsti", zato je proizvodnja vedno natančno omejena na 499 primerkov. Tako je tudi v primeru njihovega najzmogljivejšega modela laferrarija, ki so ga prenehali izdelovati že 2015, a so jih bogati kupci kakopak razgrabili kljub ceni krepko prek milijona evrov. 

Tokrat pa so se pri Ferrariju odločili narediti velikansko izjemo, saj bodo izdelali dodaten avto in ga ponudili na dražbi. Ves izkupiček bodo namenili žrtvam katastrofalnega potresa z magnitudo 6,2 v osrednji Italiji, ko je 24. avgusta umrlo skoraj 300 ljudi.

Za zdaj še ni natančnejših podatkov, kdaj bodo izdelali "okroglega" lepotca in kako bo potekala dražba. A verjetno ni dvoma, da bo redki avto povzročil veliko zanimanja. 

Laferrari spada med t. i. sveto trojico hiperavtov, kamor se uvrščata še mclaren P1 in porsche 918 hybrid. Vsi trije so že razprodani. Laferrari uporablja hibridno kombinacijo 6,3-litrskega V12 motorja in KERS sistema s skupno močjo 708 kW (963 KM). 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.