Avto
1175 ogledov

Ford preklaplja na polni android

Ford in Google Ford
Google je s Fordom sklenil partnerski dogovor, po katerem bo čez dve leti v avtih poskrbel za ikone, menije in še veliko več.

Ford in Google sta objavila strateško partnerstvo. Google Cloud bo postal Fordov izbrani ponudnik storitev v oblaku, s katerim bo omogočeno obvladovanje podatkov, umetne inteligence (AI) in strojnega učenja, pojasnjujejo pri Fordu. V sklopu šestletnega partnerstva bodo po letu 2023 milijoni prihodnjih vozil znamk Ford in Lincoln vseh cenovnih razredov opremljeni s sistemom Android z Googlovimi aplikacijami in storitvami. V to bodo vključeni tako Googlovi Zemljevidi z glasovnim vodenjem kot tudi glasovno upravljanje s funkcijami vozila.  

Google kot eno vodilnih IT podjetij s takšnimi in podobnimi povezavami z avtomobilsko industrijo napoveduje, kako namerava na področju transporta vnovčiti bogate izkušnje, ki si jih je v zadnjih letih pridobil z razvojem številnih platform in tudi samovozečih vozil. Pred časom je podobno partnerstvo že sklenil z znamko Volvo, ki bo odslej uporabljala infozabavni sistem na osnovi Android operacijskega sistema.

Ford in Google sta v ta namen ustanovila skupno delovno skupino Team Upshift, ki bo zagotovila ustrezno uporabniško izkušnjo. Del tega bodo med drugim projekti, ki segajo od razvoja novih izkušenj pri nakupu vozila do ustvarjanja ponudb za lastnike.

“Medtem ko Ford z elektrifikacijo, povezljivostjo in avtonomno vožnjo nadaljuje z najtemeljitejšo preobrazbo v zgodovini, povezovanje Googla in Ford vzpostavlja inkubator inovacij, ki bodo zagotovile vrhunsko izkušnjo našim uporabnikom in posodobile naše poslovanje,” je povedal Jim Farley, predsednik in izvršni direktor Forda.

“Od prvega tekočega traku do najnovejših tehnologij za pomoč pri vožnji je Ford skoraj 120 let določal tempo inovacij v avtomobilski industriji,” je povedal Sundar Pichai, izvršni direktor družb Google in Alphabet. “Ponosni smo, da bomo lahko kot partnerji zagotovili najboljše s področij Googlove umetne inteligence, analize in obdelave podatkov ter platform storitev v oblaku, ki bodo pomagali preobraziti Fordovo poslovanje in razviti avtomobilske tehnologije za varno in povezano uporabo v prometu.”

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • AnGus 19:15 06.februar 2021.

    A 'zmogljivega Googla' bomo dobili?! 'Novinar' očitno nima pojma o slovnici!