Avto
61 ogledov

Goljufivi taksisti bodo na silvestrovo na preži

Poudarimo, da se opravljanje prevoza brez vključenega taksimetra kaznuje s kazni Žurnal24 main
Kljub temu, da je cena na območju mestne občine Ljubljana za prevoženi kilometer omejena na maksimalno 1,5 evra, je goljufivih taksistov še vedno veliko, pravijo naši viri. Služili bodo tudi na novega leta dan.

V Ljubljani velja maksimalna začetna cena za vožnjo s taksijem dva evra in 1,5 evra za vsak prevoženi kilometer. Če se boste na novoletno rajanje odpravili s taksijem si izračunajte koliko približno vas bo stala pot, svetuje taksist in predsednik Taxi društvo Ljubljana Fuad Mustafić.

Zahtevajte račun

Taksist opozarja na previdnost pred goljufi, saj je teh, kljub omejitvi maksimalne cene za prevožen kilometer, še veliko: "To nam povedo naše stranke, ki so jih opeharili.“

Če vam bo kdo za pet kilometrov poti zaračunal več kot deset ali več evrov, lahko odklonite plačilo, pokličite policijo, zapišite si registrsko številko in ime taksista, oziroma zahtevajte račun in ga na podlagi tega prijavite inšpekciji, svetuje Mustafić.

Prevoz si pravočasno rezervirajte

Ker bo boj med strankami za vsak prazen taksi na novega leta dan težaven, taksist svetuje, da se prevoz predčasno naroči. "Ponavadi stranke to storijo nekaj ur prej,“ pravi in dodaja, da bo Taxi društvo Ljubljana izključno na Silvestrovo izkoristilo maksimalno ceno, 1,5 evra na prevoženi kilometer (drugače zaračunavajo 1,10 evra na prevoženi kilometer), dva evra za start, čakalna ura bo stala 18 evrov.

Komentarjev 5
  • Miha Peček 10:36 31.december 2013.

    dobro bi jih bilo posneti s kaksno skrito spy kamero , npr skritekamere.com

  • Žurnalček 09:54 30.december 2013.

    Očitno nisi iz LJ , pa ne veš , kdo se je oglasil .

  • Žurnalček 09:52 30.december 2013.

    In to govori človek , ki je predsednik Taxi društva , ki je najbolj kriminalno v državi! Polovica njihovih voznikov je bilo že obsojeno , vsi imajo pištole v žepih , tale kljukec pa nam govori naj se upremo njihovim ...prikaži večm članom ? Mustafiću ajde u Zenicu pa tamo seri laži i pravi se fin. Taxi društvo LJ , najvećja selendra v državi. Pa še vprašanje MOL-u in Mustafiću . Kdo jim -vam je dovolil , da društvo poimenujete po NAŠEM mestu ? KDO ? Imate vi TUZLU,BIHAĆ, PRIJEDOR in druga vaša , imena ki vam 100x bolje pristajajo , tako po uslugi, poštenju in nacionalnosti !