Avto
73252 ogledov

Golob kot minister za zdravje podpisal novost glede vozniškega izpita

Prva pomoč Saša Despot
Premier Golob je v funkciji zdravstvenega ministra podpisal nov pravilnik glede prve pomoči, zaradi katerega bo opravljanja tečaja opravičenih večje število vozniških kandidatov.

Vlada je pripravila spremembe pravilnika glede pogojev za oprostitev opravljanja izpita iz prve pomoči za kandidate za voznike. Dosedanji pravilnik je med skupino, ki jim tečaja ni treba opravljati, že navajal na primer tiste, ki so zaključili šolanje s področja zdravstvenih poklicev in nege z ustreznim programom prve pomoči ali pa tiste, ki so zaključili študij medicine. Opravljanja dodatnega tečaja so oproščeni tudi tisti, ki so že uspešno opravili strokovna usposabljanja o nujni medicinski pomoči prek tečajev Rdečega križa ali pa tečaj za prvega posredovalca. 

Premier Robert Golob je v funkciji začasnega zdravstvenega ministra zdaj podpisal nov pravilnik, ki med upravičence za oprostitev opravljanja tečaja umešča tudi že kvalificirane reševalce iz vode in reševalce na smučiščih. Tudi oni morajo namreč pri pridobivanju kvalifikacije opraviti intenziven tečaj prve pomoči, a so doslej kljub opravljenemu intenzivnemu izobraževanju še enkrat zapravljati čas s tečajem prve pomoči za voznike.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • jakec1575 06:06 25.september 2023.

    Jaz bi vpeljal za vse voznike na 10 let tecaj prve pomoci.

  • vzev 15:41 24.september 2023.

    Tole prvo pomoč pri vozniškem je tako potrebno ukiniti, ker tako nima nobene zveze z vožnjo, Ker potem bi jo moral narediti tudi sovoznik. Ker kaj pomaga, če ima prvo pomoč voznik, potem pa pride do nesreče, pa je ravno ...prikaži več voznik poškodovan. Kaj sovoznik pa potem ne rabi pomagati? V glavnem bedarija.

  • ico8 14:30 24.september 2023.

    Jaaaooo, s cim se ukvarja od rdecih bizgecov izvoljena perutnina! Sedaj, ko je ze na pol opuljen, ga bo treba skuhati za strupeno juho.

Sorodne novice