Avto
16 ogledov

Golobradec razletel gumpert apolla

Hitri avtomobil je po izletu s ceste izgledal zelo klavrno. (Foto: Facebook)
1/15
Žurnal24 main
Gumpert apollo je eden najhitrejših avtomobilov na svetu, a voziti ga pač ne more ravno vsak. 20-letni Nemec s preveliko samozavestjo odslej to dobro ve.

Vozniku je sreče zmanjkalo v ostrem levem ovinku na cesti pri Brokdorfu. Najmanj 300.000 evrov vreden superšportnik je moral priznati premoč fizikalnim silam in je zletel s ceste ter se med prevračanjem popolnoma razbil.

GALERIJA apolla. Vam pri avtomobilu vozne lastnosti niso najpomembnejše? Glasujte, kaj ima prednost.

K sreči pa je visoka varnostna zasnova avtomobila poskrbela, da sta 20-letnik in njegova 19-letna sopotnica, na katero je očitno hotel voznik napraviti vtis, iz avtomobila izstopila le lažje poškodovana. Kaj je na razbiti avtomobil rekel oče mladeniča, ni znano.

Cestna zver
Gumpert apolla poganja 4,2 litrski V8, v treh različnih izvedenkah pa zmore od 478 kW (641 KM) do 588 kW (789 KM)moči.

 

Najvišja hitrost je prek 360 km/h, avtomobil pa je bolj kot po lepoti znan po svojih izjemnih lastnostih pri vožnji skozi ovinke, saj je bil recimo dlje časa najhitrejši testirani avtomobil v oddaji Top Gear.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.