Avto
21 ogledov

Goodyear Dunlop Sava Tires lani rekordno

Villard sava-tires.si
Goodyear Dunlop Sava Tires ima za seboj rekordno leto, ob tem pa je družba presegla napovedi, ki so bile precej smele, je povedal njen glavni direktor Thierry Villard.

Ob tem je za letos napovedal tudi odprtje šest milijonov evrov vredne investicije v proizvodnjo obnovljenih gum za tovornjake, ki bo prinesla 70 novih delovnih mest.

Na srečanju s predstavniki medijev je Villard dejal, da je bilo lansko leto zahtevno, prav takšno pa naj bi bilo tudi letošnje. Vendar ima družba "pripravljen scenarij za ukrepanje v vseh razmerah", je poudaril. Lanskega poslovanja v številkah zaradi borznih pravil, družba namreč spada v skupino Goodyear, ta pa objavlja konsolidirane rezultate, ni mogel razkriti.

Glede trenutnega poslovnega okolja v Sloveniji je dejal, da so razmere v Sloveniji precej boljše kot ponekod v regiji, pri čemer je poudaril, da so v družbi Goodyear Dunlop Sava Tires predvsem zadovoljni s plačilno disciplino. Kot je dejal, na tem področju vsaj v njihovi družbi ne opazijo težav.

Za letos je napovedal nekatere spremembe v organizaciji družbe, s čimer bodo dosegli večje učinke, med večje spremembe v letu 2012 pa je napovedal označevanje gum. Po uredbi EU bodo morale namreč biti od prvega novembra vse pnevmatike označene z nekaterimi karakteristikami, ki bodo potrošnikom v pomoč pri izbiri. Gre za informacije o porabi goriva, ki jo povzroči določena pnevmatika, o tem, kakšen je njen oprijem pri zaviranju na mokri podlagi in kakšna je njena glasnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.