Avto
2006 ogledov

Takšen bo nov vmesnik v vašem avtu

Android Auto Google
Nov dizajn, nove funkcije.

Google je na svoji tehnološki konferenci I/O za razvijalce najavil kup novosti, med njimi tudi nekaj takih, od katerih bodo imeli koristi vozniki. 

Glavna novost na tem področju je seveda nova generacija Android Auta (AA), Googlovega vmesnika, ki omogoča spojitev pametnega telefona in avtomobilskega infozabavnega zaslona. Android Auto bo od poletja, ko bo bo na razpolago za telefone, dobil bolj ličen vmesnik, ki si je na prvi pogled nekaj trikov izposodil pri rivalskemu Applu in njegovem Car Playu, poroča Endgadget. 

Android Auto | Avtor: Google Google

Tako bo AA sedaj precej prijaznejši za dostop in uporabo stranskih aplikacij in ne bo več potrebno toliko pritiskov na zaslon, da bi se dokopali do posameznih funkcij, recimo navigacije ali izbire priljubljene glasbe. Čim manj gledanja na ekran je seveda med vožnjo še kako pomembno.

Apple carplay Primerjava Avto Polom tovarniških sistemov proti Android Auto in CarPlayju

Nova je tudi navigacijska vrstica, prek katere bo odslej mogoče dostopati tudi neposredno do različnih sporočil, kot so opomniki. Ena od novosti je gotovo izgled, ki bo pri AA postal temnejši in bo tako bolj prijazen za uporabo med nočno vožnjo. AA seveda deluje tudi samostojno prek pametnih telefonov, čeprav je vse več sodobnih avtomobilov prilagojenih za povezavo na AA in podobno delujoči Applov Car Play.

Android Auto | Avtor: Google Google

Hey Google, let's drive

Za zdaj pa očitno ostaja obvezna povezava med telefonom in avtomobilskim zaslonom prek kabla. V tem trenutku tudi še ni informacije o tem, ali bo Google Slovenijo končno uvrstil na seznam držav, kjer je AA uradno podprt. 

Novost, za voznike vredna omembe, bo posodobljen Googlov asistent, ki bo ob izreku "Hey Google, let's drive", avtomatsko sprožil vozni režim, ki bo prilagodil možnost sprejemanja klicev in podajanja raznih sporočil, v ospredje pa bodo stopile funkcije in aplikacije, ki so vozniku v pomoč in (varno) zabavo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Vunny 07:00 12.oktober 2019.

    Pišimo googlu naj že končno dodajo našo deželo v svoj seznam. Čimveč nas bo, prej bomo gor! Sicer pa mirror link....